Muriți liniștiți, doar să nu se creeze panică! Valul 4 al pandemiei (covid-19) nu mai trezește nicio emoție, în România. Situația medicală este tragică, însă

Refuzând practic să accepte orice avertisment, venit din partea unor specialiști, după 3 decenii de minciuni constante, servite pe post de panaceu, de către toată clasa politică, România descoperă că valul 4 al pandemiei de covid-19 este cât se poate de real și, în plus, depășește chiar și cele mai pesimiste scenarii. Dar, “injectată” cu neîncrederea absolută, în ceea ce înseamnă Statul și declarațiile oricărui reprezentant al acestuia, constată că, în oceanul de minciuni și promisiuni a tot ce înseamnă autoritate publică, din ultimele decenii, se pot ascunde, uneori, și adevăruri, chiar dacă rostite cu jumătate de gură.

Realitatea?

ATI-Valahia Media
Secție ATI, Spitalul Militar Central, în 2020

8 din 129

În data de 21 septembrie 2021, reprezentanții CNCAV au recunoscut că din cei 129 de decedați ( pacienți covid 19) înregistrați în 24 de ore, 8 au fost anterior vaccinați cu ambele doze de vaccin. ( conform Medifax) Informația nu a fost foarte mult mediatizată, probabil că din cauza fricii ca nu cumva, într-o țară bântuită și așa de toate teoriile conspirației, să nu se instaureze panica. O panică cauzată de percepția că nu mai există nicio scăpare din fața bolii, dacă și vaccinații se pot îmbolnăvi și chiar trece în lumea celor drepți. Asta în țara unde vaccinarea se face, uneori, doar pe hârtie, vaccinul fiind aruncat pur și simplu la chiuvetă ( caz concret aici- Valahia Media) sau unde segmente importante ale populației declamă rituos că “virusul nu există, iar medicii vor să ne omoare pe toți, cu vaccinul anti covid-19″. A explica că procentul celor decedați ( aproape toți peste 70 de ani), ce erau vaccinați dar au murit, totuși, în urma infectării cu noua variantă a virusului, este oarecum normal ( persoane cu multiple comorbidități și imunitate deteriorată fundamental), reprezintă, din perspectiva autorităților momentului o inutilitate si o pierdere de vreme.

Imagine arhivă ( iunie 2021)

Mai mult chiar, procentul este suficient de mic, dar concluzia publică, cum că “vaccinul nu ajută la nimic“, și așa intens vânturată de toți “specialiștii în comunicare” în spațiul virtual al internetului , dar cu patalama universitară la “școala vieții”, probabil că s-a crezut/ s-au temut că va deveni dominantă. În România needucată au gândit că nu ajută la nimic a explica că toate statisticile internaționale, dar și din România, demonstrează contrariul. Și anume că, în fața noii variante a virusului ( Delta) singura cale de supraviețuire socială ( cu pagube minime, cu alte cuvinte) este cea a vaccinării. Era inutil, probabil, și ca atare s-a încercat, pe cât posibil, a izola într-o periferie a comunicării informația aceasta. Rezulatul va fi încă un val de elucubrații revărsat în spațiul media, dar nu numai, de către toți cei care și-au făcut o “meserie” din negarea a orice contravine intereselor lor personale, de moment.

Trăgând linie și adunânt: Un Stat, cel Român, prin reprezenatnții săi politici actuali ( doar PNL, în principiu) inept și incapabil a explica ceva, dar foarte destoinic a împărți puținele resurse actuale, doar apropiaților săi politici ( măcar la nivel de promisiuni, vezi cazul Cîțu si fondurile PNDL 3 promise primarilor PNL). Aspiranți la statulul de reprezentanti ai Statului ( reprezentanți din toate celelelate partide, în afară de PNL) ce se reped să tragă concluzii, acuzatoare la adresa Puterii , ce “nu face nimic”, dar, în același timp, îndemnând la calm. “Să nu panicăm populația”, așa gândesc aproape toți.

Cifrele dezastrului

La doar 24 de ore distanță, în 22 septembrie, un alt anunț, ce “nu este cazul să creeze panică“, spun autoritățile, pentru că totul este sub control, ar trebui să facă, totuși, pe oricine dintre cei care gândesc aplicat și cât de cât pragmatic, “neînecați” de neputințele personale, ca cel puțin să se îngrijoreze. Ar trebui, dar nu se și întâmplă.

În ultimele 24 de ore au fost raportate 7045 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus. 172 dintre aceste persoane fac boala pentru a doua oară, au transmis autoritățile. Acest total nu a mai fost atins din data de 10 decembrie 2020, ar fi amănuntul suplimentar, necuprins în statistica oficială. Dintre cazurile noi, 84 sunt în județul Dâmbovița, unde gradul de incidență a urcat la valoarea de 1 la mie (n.m.- este doar un exemplu, că și în zonele încă mai puțin încercate de valul 4, precum județul DB, situatța se deterioreaza rapid). Patru județe au trecut de pragul roșu (incidență de 3 la mie), Satu Mare, Timiș, Ilfov si Bucuresti.

Secție ATI covid

Tot în ultimele 24 de ore au fost raportate alte 130 de decese (inclusiv în județul Dâmbovița). Doi dintre cei decedați aveau sub 30 de ani, mai bine spus este vorba de două fete, de 22 si respectiv 26 de ani. Cea de 22 de ani, din județul Caraș Severin, vaccinată ( avea multiple boli asociate grave), iar cea de 26 de ani din Giurgiu, era nevaccinată. Un bărbat de 35 de ani, din Satu Mare, de asemenea nevaccinat, a decedat tot în ultimele 24 de ore. Și la ATI se înregistrează un nou record negativ, respectiv 1037 de pacienți în stare gravă ( suport respirator). Dintre aceștia 18 sunt minori.

Valul 4 al pandemiei, pentru cine vrea să vadă cu adevarat realitatea, lovește România cu forța combinată a precedentelor episoade ale pandemiei. Statul ne spune că nu este cazul de panică, că sunt locuri suficiente pentru bolnavi la ATI (secțiile covid) când, de fapt, în spitalele din România situația este de un tragism de neimaginat. NU, nu mai sunt locuri pentru a trata pacienții grav bolnavi, decât atunci când se eliberează unul din paturile ATI existente ( de obicei prin decesul ocupantului). Sunt, oficial, încă 32 de paturi ATI disponibile la nivelul întregii țări, totalul paturilor ATI (covid) fiind de 1163. Amănuntul semnificativ este că nu patul ATI te scapă de boala gravă ci personalul medical ce te îngrijește. Putem să credem că peste noapte, un sistem sanitar, la pământ în multe locuri, cum este România, a descoperit personal medical suficient numeric dar și pregătit corespunzător pentru a trata pacienții din ATI-uri? Nu cred că răspunsul are sens a fi menționat. În plus, se vorbește, chiar și oficial, de solicitarea ajutorului european, pentru a transporta pacienții în străinătate. Un semn, deja, al eșecului asumat. Probabil că acolo vom ajunge, din moment ce România, prin sistemul său ATI covid, cunoaște cea mai gravă criză, din tot spatiul european, acum. Este doar începutul, luna octombrie, conform și celor mai optimiste scenarii, va fi un dezastru. Dar, “să nu ne panicăm. totul e sub control”.

Muriți linistiți! Nu creați panică! ” Pare să fie linia directoare a comunicării, în momentul de față. “Noi, suntem pregătiți.

Runcu, județul Dâmbovița,18 septembrie 2021, în plin val pandemic și în Dâmbovița
“Untold”, Cluj Napoca 14 septembrie 2021
5 septembrie 2021- Târgoviște, concert Zilele Cetății

Așa este, sunt pregățiți. Să nu mai ia nicio măsură restrictivă ( dăunează grav scorului electoral), și asta pentru că oricum românul nu crede în coronavirus, decât în momentul când, în stare gravă, ajunge pe patul de spital. Și mai sunt pregătiți de ceva: De concerte ( nu, nu doar cei de la Putere, în toată țara este o veselie de neimaginat, cu zile ale orașelor si satelor, cu mii de oameni la un loc, unde nimeni nu se sinchisește să respecte minime norme de igienă și precauție), de congrese, tot cu mii de oameni la un loc, de tot felul de întruniri, unde trebuie să fie cât mai mulți participanți, adunați la un loc pentru a fi “împărtășiti” cu înțelepciunea arogant superioară a omului politic, ce “știe el mai bine”.

Secție ATI

Să nu uitați să-i chemați , pe cei ce știu mai bine, cum stă “treaba asta” cu pandemia, și în secțiile de ATI. Cei care vor mai avea loc să ajungă acolo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *