(Foto) DN 7 e praf și pulbere! “Realizarea administrativă” din 2023 e, de fapt, un fiasco!

DN 7, adică segmentul de drum național (Bâldana-Titu) ce, în Dâmbovița, are o poveste ce poate fi chiar scenariu de film (unul prost, ce e drept) este “praf și pulbere”.

Foto: Debut lucrări de reabilitare DN 7 (29 mai 2023)

La sfârșitul lunii mai 2023, într-o mobilizare fără precedent, una politico-administrativă, era anunțat, în Dâmbovița, că ce alții nu au reușit să facă, în ultimii 10-15 ani, se va înfăptui acum, adică în perioada 2023-2024, în mandatul de ministru al Transporturilor asigurat de social democratului Sorin Grindeanu. Cu mic cu mare, toată suflarea social democrată dâmbovițeană s-a deplasat în teren (la Bâldana) pentru a marca evenimentul. Doar panglica nu au tăiat-o, în rest evenimentul a semănat mai curând cu o inaugurare de arteră (recent construită), decât cu un debut al lucrărilor, cum în realitate era. Pentru cei interesați despre istoria DN 7 (măcar pe scurt) câteva amănunte pot fi regăsite în articolul de mai jos (un articol Valahia Media din septembrie 2023)

Reabilitarea și lărgirea la 4 benzi a DN 7 (segmentul Bâldana-Titu, aproximativ 21,4 km) va costa 242 de milioane de lei, fără TVA (fonduri europene, nerambursabile), iar lucrarea ar trebui să fie gata până la finalul anului 2024. Asta după ce perioada de atragere a fondurilor europene a fost prelungită (n.m.- trebuia, inițial, ca toate aceste fonduri să fie atrase până la finalul anului 2023). Demarat târziu, fiind oarecum și sub presiunea timpului, proiectul de reabilitare a DN 7, din Dâmbovița, are toate șansele să se termine prost.

Foto: DN 7 (segmentul Bâldana-Titu)- 2 februarie 2024

Asta pentru că, în acest moment (n.m.2 februarie 2024), lucrările deja executate la DN 7 arată precum în imagini. Cu alte cuvinte, un DEZASTRU!. Drumul prospăt asfaltat este praf și pulbere, măcinat și “scufundat”, pe alocuri. Asfaltul, proaspăt turnat, s-a crăpat, iar pe aceste segmente de drum, deja compromise, imediat după lucrare, nu se poate circula. Cel puțin nu în condiții de siguranță. Fiind cât se poate de evident că se poate vorbi de o lucrare făcută în grabă și, probabil, în bătaie de joc.

Câteva detalii pot fi regăsite și aici, într-o postare din rețeua de socializare Facebook:

P.S.

Aceste material reprezintă doar un teaser, al unui material mai amplu, ce va fi prezentat, în curând, în spațiul Valahia Media, un material ce are în prim-plan lucrările de la DN 7, adică un loc unde problemele par să fie extrem de numeroase.

(Va urma)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *