Fostul viceguvernator BNR, Bogdan Olteanu, s-a predat la sediul IPJ Dâmbovița, după ce a fost condamnat la 5 ani de închisoare.

Fostul viceguvernator al BNR, Bogdan Olteanu, s-a predat, în această dimineață (29 octombrie), la sediul IPJ Dâmbovița. Fostul viceguvernator al BNR a fost condamnat la cinci ani cu executare, într-un dosar în care este acuzat de trafic de influență.

Bogdan Olteanu a fost deputat de București și fost membru al PNL. A deținut funcția de președinte al Camerei Deputaților între 2006 și 2008. De asemenea, în perioada decembrie 2004-martie 2006, el a fost ministru delegat pentru relația cu Parlamentul, în Guvernul Tăriceanu.

Sediu IPJ Dâmbovița-29 octombrie 2020

Conform unui comunicat al IPJ Dâmbovița:

La data de 29 octombrie a.c., la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, s-a prezentat un bărbat, în vârstă de 49 de ani, domiciliat în comuna Aninoasa, pe numele căruia a fost emis un mandat de executare a unei pedepse privative de libertate.

Comunicat de presă IPJ Dâmbovița

Mandatul a fost emis de Tribunalul București, pentru o perioadă de 5 ani, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență, faptă prevăzută de art. 291 din Codul  Penal.  

Bogdan Olteanu urmează să fie încarcerat, în vederea executării pedepsei.

Bogdan Olteanu-Arhivă

Bogdan Olteanu (foto), a fost condamnat de instanța Curții de Apel București la cinci ani de închisoare, cu executare, în dosarul în care a fost judecat sub acuzația că a primit un milion de euro de la Sorin Ovidiu Vântu ca să intervină pentru numirea lui Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Deltei Dunării. În prima instanță, la Tribunalul București, Olteanu fusese condamnat, în decembrie 2019, la 7 ani de închisoare cu executare, în acest dosar. CAB a redus pedeapsa la doar 5 ani cu executare, pentru fostul viceguvernator BNR. Sentința este definitivă.

Bogdan Olteanu-sediu IPJ Dâmbovița (29 oct.2020)
Sursa foto-captură youtube (G4media.ro)

Bogdan Olteanu urmează să fie dus la Penitenciarul Mărgineni, unde va sta în carantină timp de 21 zile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *