Medicul de familie din Dâmbovița, ce profesa în comuna Corbii Mari, și care a fost acuzat că a vaccinat în fals 10 fotbaliști de la Pucioasa, pentru ca aceștia să beneficieze de certificate verzi covid, a fost reținut pentru 24 de ore ( detalii despre caz aici- Valahia Media).
Doctorița, ce profesează în satul Ungureni, din comuna Corbii Mari, este acuzată că, la îndemnul soțului, președinte la clubul de fotbal AS FC Pucioasa, ar fi vaccinat, doar pe hârtie, 10 fotbaliști de această echipă. Doctorița, în urma acestei acțiuni, ar fi primit 400 de lei de CJAS Dâmbovița, iar fotbaliștii s-ar fi ales cu un certificat verde covid, ce le dă dreptul de a participa la competiții, fără a mai avea nevoie de alte teste și testări covid, dar fără ca, în realitate, să fi efectuat vaccinarea.
” Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, în urma cercetărilor efectuate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Găeşti, au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de o femeie (medic de familie) şi de soţul acesteia. Aceştia sunt cercetaţi în cadrul unui dosar penal ce are ca obiect eliberarea ilegală a unor adeverinţe de vaccinare anti-COVID-19”, se arată în comunicatul IPJ Dâmbovița, emis în seara zilei de 2 septembrie.
Cel mai probabil, având în vedere procedurile obișnuite, cei doi vor primi un mandat de reținere de până la 30 de zile în acest caz.
De altfel, semnalul, în acest sens, a fost transmis de ministrul de Interne, Lucian Bode:
“Sigur că știm cu toții că acțiunea de falsificare sau obținere frauduloasă a acestor documente au consecințe penale. Vor răspunde toți în față legii. Structurile noastre au în lucru în acest moment aproximativ 200 de dosare penale”
În ciuda mediatizării și impactului emoțional transmise în acest caz rămân destul de multe semne de întrebare.
Deși medicul de familie de la Corbii Mari și fotbaliștii implicați declară la unison că vaccinurile au fost efectuate, iar totul este doar o acuzație falsă, de ce a fost nevoie de deplasarea la aproape 80 de km distanță a fotbaliștilor, pentru efectuarea vaccinului, în condițiile în care de la Pucioasa (locul unde este echipa de fotbal) și până la Corbii Mari ar fi fost multe alte puncte unde ar fi putut fi efectuat vaccinul, chiar și cel într-o singură doză ( Johnson & Johnson), totul în condiții “aerisite” , fără aglomerație și fără stres ( chiar și la Pucioasa).
Vaccinul într-o singura doză este vedeta ( în miniatură ce e drept) în România, în momentul de față, în sensul în care de când medicii de familie au posibilitatea sa îl efectueze ( chiar și la domiciliul pacientului dacă este solicitat acest lucru) în statisticile vaccinării apare în proportie covârșitoare doar acest vaccin. 5110 doze din totalul de 10.849 efectuate, în data de 2 septembrie, sunt cu serul produs de Johnson&Johnson.
Nu mai puțin de 623.886 de români, din cei 5,1 milioane declarați vaccinați, au folosit acest ser, pentru imunizare. În cazul acestui vaccin este foarte dificil de urmărit dacă ceea ce este trecut în hârtii reprezintă realitatea. Medicul înscrie datele, din cabinetul propriu, în Sistemul Național de Centralizare a persoanelor Vaccinate, nefiind niciun “martor” ( camere de supraveghere, ca în cazul centrelor de vaccinare din spitale, unde se efectuează vaccinare cu două doze, cu Pfizer, Moderna sau Astrazeneca, nici alte persoane, de obicei, care să vadă că vaccinarea chiar este efectuată). În plus, nefiind vorba de programări ( ca în cazul serurilor efectuate cu două doze) și un interval de timp între administrarea celor două doze ale serului, practic, se poate declara orice, orice zi, orice oră, la înscrierea în sistem a persoanei vaccinate, neexistând stresul din cazul vaccinurilor efectuate în două doze, când trebuie respectate anumite intervale de administrare a serului.
Practic, cele 200 de dosare penale, cu cazuri similare de vaccinare la chiuvetă, cum este denumit fenomenul, anuțate de ministrul Bode, este posibil să fie doar vârful aisbergului. În condițiile în care se prefigurează obligativitate deținerii unor certificate verzi covid pentru participarea la multe dintre activitățile cotidiene, certificate ce se obțin cel mai ușor printr-o vaccinare, chiar și fictivă, împotriva noului coronavirus, dar și tinând cont că România este campioana Europei la reticență la vaccin ( suntem cei mai “deștepți” si mai greu de manipulat, de către cei care ne vor răul, de fapt, cu acest vaccin, se spune), varianta vaccinării la chiuvetă este foarte posibil să devină un fenomen național, dacă nu cumva a devenit deja.
În tot acest timp, rapoartele zilnice și realitatea fizică din spitalele din România, arată că valul 4 al pandemiei este deja aici, iar premisele nu sunt deloc îmbucurătoare. Asta în condițiile în care oricum vaccinurile efectuate până acum arată că imunizarea se produce doar în sensul în care vaccinurile previn o boală gravă și complicațiile care necesita spitalizarea. Varianta delta a coronavirusului afectează deja România, iar debutul valului 4 a reliefat o realitate tristă, cei mai mulți minori bolnavi, cu forme grave, de până acum ( aproximativ 70 internați în spitale, deja, în data de 1 septembrie, și un deces înregistrat, la categoria de vârstă 10-19 ani).
1 Reply to “Fenomenul românesc: Medicul de familie, acuzat că a falsificat certificatele COVID, pentru fotbaliști, a fost reținut. Peste 200 de cazuri similare în țară”