Explozie de cazuri noi de infectare cu COVID-19, (și) în Dâmbovița. Masca de protecție redevine obligatorie și în aer liber, din 15 septembrie ( hotărâre CJSU-document)

Așa cum era anticipat, pandemia (Covid-19) revine în forță. Din păcate, chiar mai puternic decât în scenariile considerate pesimiste. La nivel național:

Cifrele pandemiei covid-19 au “explodat” pur și simplu în ultimele 24 de ore. Au fost raportate 3929 de cazuri noi ( dublu față de ziua anterioară), la un total de 47.000 de teste analizate. Dintre cazurile noi, 55 sunt în județul Dâmbovița ( nou record în ultimele 3 luni), iar rata de incidență a crescut la valoarea de 0,53 la mie.

Tot în ultimele 24 de ore au fost raportate alte 96 de decese ( inclusiv în județul Dâmbovița), un total mai mult decât dublu față de ziua anterioară. Și numărul pacienților internați la ATI crește alarmant. 675 de persoane sunt acum la terapie intensivă ( 10 dintre aceștia sunt copii).

În Dâmbovița au fost înregistrate 211 cazuri noi de îmbolnăvire în ultimele 7 zile, fapt ce a determinat autoritățile județene dâmbovițene să reimpună obligativitatea purtării măștii de protecție inclusiv în spațiile publice deschise, începând din data de 15 septembrie. CJSU Dâmbovița a adoptat hotărârea cu nr. 142/14.09.2021, în acest sens:

HOTĂRÂRE:

Art.1.

(1) Începând cu data de 15.09.2021, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, în spațiile publice deschise, cum ar fi piețe, târguri, oboare, bâlciuri, talciocuri, zone de așteptare (stații de autobuz, peroane, autogări) pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani.

(2) Începând cu data de 15.09.2021, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, pe o rază de 50 de metri în exteriorul unităților de învățământ din județul Dâmbovița. Art.2.

Comitetele Locale pentru Situații de Urgență vor aduce la cunoștința publică măsurile dispuse prin prezenta hotărâre, prin orice mijloace de comunicare (afișare în locuri vizibile, postare pe site-urile proprii, pagini de facebook etc).

Documentul integral poate fi consultat aici:

În Dâmbovița, în momentul de față ( 14 septembrie), 3 localități funcționează după scenariul galben ( incidență de peste 1,5 la mie). Este vorba despre Moroieni, Crevedia si Darmănești.

Incidență Dămbovița- 14 septembrie 2021

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *