De foarte multe ori, trăind cu senzația că realitatea este doar cea cu care interacționăm cotidian și personal, uităm, dacă am știut vreodată, că, de fapt, lumea se mișcă și după alt tempo, altul decât cel care ne este cel mai familiar. Un ritm și o lume ce, tot de multe ori, ne sunt cu totul străine celor mai mulți dintre noi. Ar fi de dorit asta, cel puțin, atunci când, spre exemplu, aflăm că există rețele de droguri de risc si mare risc, rețele din care fac parte inclusiv persoane private de liberatate, adică, cu alte cuvinte, deja încarcerate.
O nouă istorie cu arme, droguri, documente false, condamnați și multă agitație oficială s-a desfășurat (și) în Dâmbovița, în dimineața zilei de 24 aprilie 2023. Iată ce spun cei de la IPJ Dâmbovița:
“La data de 24 aprilie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița și brigăzilor de combatere a criminalității organizate Ploiești și Timișoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Dâmbovița, au efectuat 7 percheziții domiciliare, în județele Dâmbovița și Timiș, într-o cauză privind săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc și deținerea de droguri de risc și mare risc pentru consum propriu, fără drept.
Astfel, în urma perchezițiilor, polițiștii au descoperit și ridicat o armă, ce urmează a fi expertizată, mai multe elemente de muniție, o sabie, o baionetă, mai multe carduri bancare, un permis de conducere susceptibil a fi fals, 9 telefoane, un cântar de precizie și 1.600 de lei.
În cauză, s-a reținut faptul că, în perioada noiembrie 2022 – aprilie 2023, mai multe persoane, o parte aflate în executarea unor pedepse privative de libertate, ar fi efectuat acte de preparare, confecționare, achiziționare, transport, introducere, prin disimularea prin impregnare în hârtie și materiale textile, și comercializare, în unitățile de detenție a unor cantități de droguri de risc și mare risc.
Sunt puse în aplicare 9 mandate de aducere, audierile urmând a fi realizate la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Dâmbovița.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Romană.
Acțiunea a fost realizată cu sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Dâmbovița, a polițiștilor de penitenciare din cadrul Penitenciarului Mărgineni și al Jandarmeriei Române.
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.”