Dâmbovița-coronavirus: Record național de infectări. DSP cere ajutor de la Ministerul Sănătății

În ziua în care în județul Dâmbovița a fost semnalat cel mai mare număr din țară de noi infectări cu coronavirus (59) DSP Dâmbovița anunță că face un apel la Ministerul Sănătății, pentru suplimentarea spitalelor ce să găzduiască paciențiii cu coronavirus, în județul Dâmbovița.

Situația este complicată,în județul Dâmbovița. Astăzi, 8 iulie, județul a înregistrat un total de 59 de cazuri noi de coronavirus (555 la nivel național, la un total de aproximativ 13.000 de teste în 24 de ore). Este nevoie de noi spații de cazare în spitalele din județul Dâmbovița, pentru cei internați. În principal este vorba de cei simptomatici și de cei de la ATI (aflați în stare gravă). Direcția de Sănătate Publică Dâmbovița a comunicat situația actuală și faptul că a fost solicitat ajutor din partea Ministerului Sănătății:

Sediu DSP Dâmbovița

“În ultima săptămână s-a constatat o creştere a cazurilor de SARS -CoV -2 la nivelul judeţului Dâmboviţa, fapt explicat prin:
existenţa a două focare de colectivitate cu un număr mare de cazuri, unul cu 34 de cazuri înregistrat în cadrul unui centru rezidenţial aflat în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dîmboviţa , iar celălalt cu 14 cazuri la o societate comercială;
-creşterea numărului de testări profilactice la nivelul centrelor rezidenţiale pentru persoanele adulte şi copii, conform Metodologiei de supraveghere a COVID-19;
-decizia societăţilor comerciale de a testa profilactic un număr cât mai mare de angajaţi, în detrimentul izolării la domiciliu a contacţilor direcţi ai cazurilor confirmate;
decizia personală a pacienţilor internaţi de a se externa la cerere; -nerespectarea recomandărilor de autoizolare la domiciliu a persoanelor contacte directe ale cazurilor confirmate COVID-19, ca urmare a ultimelor modificări legislative;
nerespectarea de către populaţia generală a regulilor de distanţare fizică, a celor de igienă personală, precum şi nepurtarea măştii de protecţie, ori utilizarea acesteia în mod necorespunzător;
Solicităm populaţiei judeţului Dâmboviţa să trateze cu maximă seriozitate această problemă de sănătate publică, să respecte toate recomandările specialiştilor în vederea limitării transmiterii comunitare, care a înregistrat o creştere îngrijorătoare în ultimul interval de timp.
Facem un apel la responsabilitate având în vedere capacitatea de spitalizare care este limitată în acest moment, motiv pentru care Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa a iniţiat demersuri la nivelul Ministerului Sănătăţii în vederea nominalizării altor unităţi sanitare destinate tratării pacienţilor COVID-19.

DIRECTOR EXECUTIV,
Dr. Sorin STOICA

Se precizează în comunicatul celor de la DSP Dâmbovița. În ultima săptămână, aproape constant, în fiecare zi, au fost înregistrate decese din cauza corinavirusului, în Dâmbovița.

Transfer pacienți coronavirus, de la Târgoviște

Trei pacienți, internați la secția de ATI, a SJUT, au fost transferați cu elicopterul, la spitale din Medgidia și Galați, dar doi dintre aceștia au decedat înainte de a ajunge la destinație.

De asemenea, doctorița (medic de familie) de la Crângurile, care în luna iunie era trimisă la spital, de primarul localitații, după ce asistenta cu care lucra se infectase cu coronavirus, a decedat, din cauza coronaviruslui ( a fost confirmată cu coronavirus chiar în ziua în care a mers la spital pentru test, trimisă de primarul localității).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *