Chindia Târgoviște se întoarce acasă (19.05.2023), la exact 4 ani distanță de un eveniment controversat al orașului (19.05.2019)

Motto: Cine uită istoria este condamnat să o repete!

Nu știu cum se face dar, câteodată, lucrurile se potrivesc de parcă cineva le-ar așeza intenționat într-un puzzle al vieții, unul ce “strigă“, cu disperare, după atenție.

În data de 12 mai 2023, spațiul virtual, cel ce are legătură cu Dâmbovița (cel puțin), a fost “confiscat” de o știre: Chindia Târgoviște va evolua din nou la Târgoviște, după o pauză de 4 ani, după ce echipa a primit acceptul de a folosi stadionul “Eugen Popescu” (reabilitat), unul ce a fost acreditat pentru a găzdui meciuri din liga I de fotbal (n.m: “Superliga”, cum a fost recent rebotezată competiția, după numele unuia din sponsorii principali ai competiției).

Foto: Stadion “Eugen Popescu”, mai 2023 ( Sursa foto: AFC Chindia Oficial/ Facebook)

Stadionul “Eugen Popescu” din Târgoviște este cu adevărat unul de “poveste”, în special în afara Târgoviștei, asta după ce autoritățile locale s-au chinuit vreme de aproape exact 4 ani să reabiliteze arena ( ce e drept cu fonduri proprii, banii împrumutați bancar, de fapt, mult mai mulți decât era anticipat inițial, cu lucrări prost executate, pe alocuri, și cu reinaugurări doar declarative, unele ce nu și-au găsit și corespondent faptic). În data de 19 mai 2023 ( cel mai probabil) arena “Eugen Popescu” va găzdui meciul de fotbal Chindia Târgoviște- FC Voluntari (ora 20:00) din etapa a IX-a (ultima) a play-out-ului.( anunțul Ligii Profesioniste de Fotbal).

Foto: Miting Târgoviște, 19 mai 2019

Data revenirii celor de la Chindia, pe terenul de lângă Turnul Chindiei, coincide cu un alt moment (controversat) ce a avut loc la Târgoviște. În data de 19 mai 219, orașul Târgoviște devenea unul interzis (măcar parțial), celor ce nu posedau “parola” de participare la viața cetății, una confiscată temporar de un miting politic ( PSD și Liviu Dragnea se manifestau la Târgoviște, pentru cine nu își mai aduce aminte; toate detalii pot fi regăsite aici). În aceiași zi, și în imediata proximitate a mitingului politic, Chindia Târgoviște disputa un meci de fotbal ce era vital pentru dâmbovițeni, în tentativa de promovare în prima ligă (Chindia- Metaloglobus București, scor 2-1):

Video: Final de meci Chindia Târgoviște-Metaloglobus București, 19 mai 2019

La meciul aminitit, participanții și organizatorii mitingului politic, unul ce a afectat, într-un fel, și meciul de fotbal ( n.m.– accesul în zona stadionului a fost restricționat suplimentar, autocarele cu manifestanți aduși din alte zone ale țării ocupând orașul, la propriu) au fost gratulați cu multe “epitete” ( dinspre zona galeriei în mod special), unele ce nu pot fi reproduse aici.

Foto: Promovare în liga I (iunie 2019)

Chindia reușea, în 2019, să promoveze în prima ligă, ultimul meci pe stadionul “Eugen Popescu” având loc în data de 25 mai 2019 ( 4-1 cu Luceafărul Oradea). După exact 4 ani, de la meciul cu “cântec” cu Metaloglobus București (din 19 mai 2019), cei de la Chindia vor reveni în fața propriilor suporteri, pe un stadion renovat (n.m.- Nu se știe care a fost exact suma finală ce a fost cheltuită, 15-17-18-20 de milioane de euro fiind estimări ale acestui cost; arena este mai mică decât anterior, dispărând, din noua arhitectură a locului, o peluză, dar aceste amănunte, și multe altele ,cu siguranță nu prezinta prea mare importanță pentru fanii echipei de fotbal).

Foto: Stadion “Eugen Popescu”, mai 2023 ( Sursa foto: AFC Chindia Oficial/ Facebook)

Fani ce, în general, ar dori și ca măcar meciul revenirii la Târgoviște să fie, ca întotdeauna la Târgoviște, unul la care intrarea să fie gratuită.

Capturi postare facebook/ AFC Chindia Târgoviște

Puțin probabil însă ca acest lucru să se întâmple, asta și pentru că, în buna tradiție dâmbovițeană, evenimentul sportiv va fi “consfiscat”. Sau se va încerca acest lucru, iar evenimentul va fi transformat într-o tăiere de panglică, mai mult sau mai puțin electorală, iar tentativa celor de la Chindia, de a rămâne în liga I, urmând a trece pe locul doi, ca importanță, în prim-plan urmând a fi, evident, “pozele” oficiale. Clubul Chindia va anunța punerea în vânzare a biletelor după disputarea meciului din etapa a 8-a a play-out-ului, unul pe care dâmbovițenii îl dispută în deplasare, pe terenul celor de la Universitatea Cluj.

Sursa foto principal articol: AFC Chindia Oficial/ Facebook

2 Replies to “Chindia Târgoviște se întoarce acasă (19.05.2023), la exact 4 ani distanță de un eveniment controversat al orașului (19.05.2019)”

  1. Din păcate, omologarea stadionului este eclipsată de vești proaste. Jucătorilor aflați la final de contract nu li s-a mai propus nimic, astfel că mulți dintre ei au început să își găsească alte echipe. Presupunând că vom scăpa de retrogradare în acest campionat, sezonul viitor va fi foarte dificil, dacă vor fi folosiți doar jucători liberi de contract.

    1. Aveți dreptate. Avem aceleași informații, privitor la lotul actual de jucători. Este posibil chiar ca unii dintre ei să nu mai ajute deloc echipa, în acest final de campionat, din motive mai mult sau mai puțin obiective. Rămâne de văzut. Cum se spune,”nu mai e mult până departe”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *