Chindia revine la Ploiești, pe “Ilie Oană”. La Târgoviște, stadionul (termen de execuție) gata la 1 august 2021?

Chindia Târgoviște va reveni pe stadionul “Ilie Oană” din Ploiești, pentru a disputa meciurile de fotbal (liga I de fotbal) considerate “acasă”. Vestea, deși nu este, încă, oficială este în proporție de peste 90% sigură (surse oficiale apropiate cluburilor din Ploiesti și Târgoviște). După ce au jucat în prima parte campionatului (ediția 2020-2021) pe stadionul de la Ploiești, cei de la Chindia au fost dați afară de CSM Ploiești, club ce are în gestiune stadionul “Ilie Oană”, în luna septembrie 2020, deși exista un contract de închiriere a stadionului valabil până la finalul anului 2020. La acea vreme, s-a spus că rezilierea contractului a fost făcută pe cale amiabilă (toate detaliile aici- Valahia Media). Deși s-a spus că a fost totul “amiabil”, asta și pentru că cei de la Chindia au găsit înțelegere la Giurgiu, unde au disputat câteva meciuri de campionat, se pare ca nu a fost totul chiar așa de “roz”. Mai mult chiar, conform presei prahovene, s-a vorbit chiar și de pretenții de 1 milion de euro, cerute de Chindia, prin intermediul avocaților, pentru că un contract aflat în vigoare a fost sistat.

Stadion “Ilie Oană” Ploiești

Chindia s-a trezit dată afară de pe Ilie Oană, fără niciun motiv plauzibil, dar după ce în primăvară cotizase la mentenanta stadionului, iar suma nu fusese încă compensată în totalitate. Dâmboviţenii nu au acceptat să fie alungaţi doar în baza unei hârtii semnate doar de directorul general al CSM Ploieşti (mai ales că pe contractul de închiriere există cinci semnături ale oficialilor clubului).Bursa zvonurilor spune că dâmboviţenii au depus din nou cerere de închiriere, cerere care va fi avizată favorabil. Nu de alta, dar oficialii Chindiei doreau despăgubiri uriaşe pentru rezilierea abuzivă a contractului (undeva peste un milion de euro), iar în plus ar fi urmat să adune şi mobilierul din lojele stadionului, mobilier cumpărat la una dintre licitaţii de către unul dintre sponsorii Chindiei Târgovişte.

Sursa-stiriactuale.ro-7 ianuarie 2021
Stadion “Marin Anastasovici”-Giurgiu

Singura certitudine este că cei de la Chindia au “migrat” la Giurgiu, pentru meciurile din liga I, iar mai apoi la Buftea. Niciuna dintre aceste locații nu a fost “pe termen lung” astfel că târgoviștenii erau (ianuarie 2021) din nou pe drumuri și fără un “acasă” .

Chindia pe “Ilie Oană”-Arhivă

Noul contract de închiriere a terenului de Ploiești, se zvonește, deocamdată, că a fost posibil după ce conducerea actuală a CJ Dâmbovița (unul dintre acționarii clubului, alături de Primaria Târgoviște) ar fi negociat cu reprezentanții Primăriei Ploiești (ce deține stadionul “Ilie Oană”, prin clubul propriu CSM Ploiești) revenirea târgoviștenilor pe “Ilie Oană”. Lucru ce se va întâmpla începând cu luna februarie.

Stadion “Eugen Popescu”-Târgoviște-24 ianuarie 2021

La Târgoviște, locul unde cei de la Chindia ar trebui să dispute, teoretic, meciurile considerate acasă ( arena Eugen Popescu) se află în continuare în reabilitare. De doar câteva zile stadionul a intrat în logica de șantier, în sensul în care a fost împrejmuit iar pe gardul metalic, ce asigură acum împrejmuirea de șantier, este publicat un anunț prin care este făcut cunoscut faptul că arena va fi gata (reabilitată) la data de 31.07.2021.

Târgoviște-24 ianuarie 2021

Cu alte cuvinte, “promisiunea” este ca de la 1 august 2021 Chindia să poată reveni pe teren propriu, la Târgoviște. De specificat este și faptul că, din iulie 2019, de când a început reabilitarea și până acum, ianuarie 2021, nu a fost precizat niciodată, atât de exact, un temen de finalizare a reabilitării.

Stadion “Eugen Popescu”-22 ianuarie 2021

Firma care realizează lucrările, conform anunțului, este Municipal Construct, firmă ce aparține Primăriei Târgoviște, instituție ce asigură finanțarea (împrumut bancar) pentru lucrările de reabilitare a stadionului. Totuși, termenul de 1 august 2021, cel puțin în momentul de față, pare unul mult prea optimist, dat fiind nivelul la care se află lucrările de reabilitare și complexitatea acestora, până la finalul proiectului. Ca să nu mai vorbim de costuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *