Ce n-a înțeles USR-Plus: Când bunele intenții nu țin de…”foame”

Ajunși, după anul electoral-pandemic, la guvernare, sau, mai bine spus, în locul/locurile de unde chiar ei declarau că vor să declanșeze “Revoluția bunei guvernări”, USR-Plus se scufundă, pe zi ce trece, tot mai mult, în bunele intenții, declarate în prelungite campanii electorale multianuale, și riscă să devină anacronic, chiar nefrecventabil. Riscul cel mai mare este însă acela ca segmente importante din masa electorală, pe care au reușit să o capaciteze, ca să le acorde încrederea, într-o lume și un timp în care încrederea în clasa politică se apropie de zero, să migreze către opțiunea anarhică social, propusă de actori pseudopolitici, “răsăriți” în peisajul politic doar din frustrarea și ura neîmplinirilor personale. USR-Plus a abandonat idealul inițial, cel care i-a făcut vizibili și i-a adus în prim plan, în favoarea unui mercantilism autosuficient, pe alocuri cinic, justificându-și propriile neputințe prin puținătatea resurselor de care dispun, pentru a face binele pe care l-au promis.

De fapt, pentru a abandona tonul generalității, iată care este “avancronica eșecului politic”, de la nivel macro (național), a USR-Plus, văzută din perspectiva unei părți a întregului- USR-Plus Dâmbovița.

Afiș campanie electorală 2020- USR-Plus Dambovița

Plecați la drum politic, ca peste tot în țară, de la principiul că votul va fi asigurat suficient de masa electorală mai educată, ce poate să vadă că, măcar, “nu sunt la fel de răi ca ceilalți”, și vânturând sloganul “fără hoție”, pe post de stindard, în Dâmbovița, scorurile elctorale ale USR-Plus au fost departe de cele înregistrate în alte părți ale țării, cu toate acestea cele mai bune de până acum (vorbesc de anul 2020). În condițiile unui județ dominat de opțiunea politică exprimată în mediul rural, adică acolo unde USR-Plus aproape că nu contează. Cu toate acestea, USR-Plus a ajuns, prin reprezentanții săi din Dâmbovița, atât la guvernare (Vlad Voiculescu– fost ministru, deja, al Sănătății) sau în Parlament ( un deputat și un senator).

Sursa foto-facebook/ Dumitru Lupescu

Toți aceștia însă pe filieră Plus (n.m. după ce singurul reprezentant al USR, în legislatura 2016-2020, ajuns în structurile de putere ale statului, fostul deputat Dumitru Lupescu, a eșuat lamentabil în “misiune”, încălcând chiar principiile de bază al celor de la USR, cele legate de pensiile speciale- Pentru mai multe amănunte clik pe link-ul următor- Valahia Media).

Magic Camp Brănești
Sursa foto-Vlad Voiculescu/facebook

Vlad Voiculescu– originar din Brănești, adică locul cunoscut la nivel național pentru Magic Camp de la Brănești ( o tabără pentru copii oncologici, înființată de un ONG, o initiativă unicat în România și mai mult decât de lăudat).

După eșecul de la guvernare, al lui Vlad Voiculescu ( pigmentat încă cu atacuri furibunde în mass-media la adresa fostului ministru, cele mai multe neîntemeiate), nici proiectul Magic Camp nu a scăpat de demonizare ( sunt acuzați că donațiile de milioane de euro nu au fost folosite și că ar sta prin conturile fundației). Un prim exemplu de autosuficiență, a celor de la USR-Plus, ce “încasează” involuntar, prin faptul că nu au știu să comunice suficient, sau consideră că ceea ce comunică, prin canele proprii de comunicare, crezute prietene și favorabile (stipendiate corespunzător) este suficient pentru ca imaginea de ansamblu să nu aibă de suferit. S-au înșelat și oricât de absurde sunt acuzațiile, odată rostogolite în spațiul public, vor fi greu, dacă nu imposibil, de combătut, cu succes, ulterior. Răul a fost făcut și va avea consecințe pe termen lung. Bunele intenții, ale lui Vlad Voiculescu, neînsoțite și de fapte concrete, în principal la Ministerul Sănătății sapă deja adânc în fundația și așa șubredă a USR-Plus Dâmbovita ( Vlad Voiculescu nu este reprezentatnt al organizației de Dâmbovița, a celor de la USR-Plus, dar prin originea sa dâmbovițeană, prin ricoșeu, scandalul/scandalurile, în care este implicat, are/au deja efect și asupra organizației locale, a celor de la USR-Plus).

Dragoș Popescu-USR Plus Dâmbovița

Dragoș Popescu– senator ales din partea USR-Plus Dâmbovița, în legislatura 2020-2024, a “reușit”, până acum, doar să promită și să nu facă nimic concret, înscriindu-se în lungul șir al foștilor parlamentari de Dâmbovița ce au trecut prin forul Legislativ al țării, fără să lase vreo urmă. Foarte adevarat că mai are timp să schimbe asta, dar doar în mandatul actual de parlamentar, fiind foarte puțin probabil să mai existe un altul, ținând cont de modul în care a început “Revoluția bunei Guvernări”. De fapt, Dragoș Popescu, până acum cel puțin, a reușit doar performanța de a enerva o parte a electoratului, predispus în mod natural a vota cu USR-Plus, după ce, din exces de zel (ca să nu folosim cuvinte mai dure), s-a grăbit să “pârască” la Poliție pe reprezentanții HORECA, din Târgoviște, ce nu respectau întocmai legislația în vigoare, în momentul de față. ( amănunte aiciValahia Media). Încă o dovadă, chiar și în condițiile în care senatorul avea dreptate, că un reprezentant al USR-Plus Dâmbovița, odată ajuns la Putere a devenit autosuficient și incapabil a empatiza cu nevoile celor mulți. O piatră de moară ce va atârna greu la “piciorul” USR-Plus Dâmbovița, în viitorul apropiat.

Sursa foto- facebook/ Daniel Blaga

Daniel Blaga– deputat USR-Plus de Dâmbovița (în mandatul 2020-2024) este probabil cel mai activ membru al organizației, la capitolul promisiuni fără acoperire și încercare de manipulare. Nu sunt deloc cuvinte prea dure, iar afirmația vine în contextul în care proaspătul deputat pare a își fi făcut o profesiune de credință din “coafatul” on line a unor cauze pierdute, pentru care USR-Plus, deși nu este vinovat, nu vrea să își asume nicio responsabilitate, odată ce “problemele” au ajuns în gestiunea geuvernamentală a celor de la USR-Plus.

DN 71-Valahia Media

După povestea cu DN 71 (reabilitarea arterei doar promisă de aproape 10 ani de clasa policică din Dâmbovița si care a fost refuzată la finanțare de Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, tot USR-Plus, din multe puncte de vedere un refuz justificat) deputatul Daniel Blaga a devenit doar mesagerul promisiunilor deșarte “Se va face și reabilitarea DN 71, dar nu acum, și în plus a fost aleasă o variantă mai bună pentru drumul Târgoviște-București”, este tot ceea ce anunța, legat de acest subiect, deputatul dâmbovițean, într-o încercare ce intră mai degrabă în sfera pateticului politicianist de duzină. Nicio “Revoluție” în gândire și atitudine, nicio diferență față de ceea ce a fost și până acum.

Întâlnire la Ministerul Economiei, pentru COS Târgoviste (sursa. daniel Blaga/facebook)

Cea mai nouă promisune deșartă, a deputatului USR Plus, este cea legată de COS Târgoviște. “există investitori interesați de preluarea combinatului. Am promis ca vor rezolva și o vom face” spune deputatul amestecând informații false cu promisuni deșarte.

Postare facebook- Daniel Blaga

COS Târgoviște NU aparține Statului (n.m. lucru ce a fost refuzat de actualul ministru al Economiei, Claudiu Năsui, tot USR-Plus, ce, în contul unei datorii a celor de la COS, putea prelua activele funcționale, câte au mai rămas), așa ca afimația că Ministerul Economiei, Claudiu Năsui, Daniel Blaga sau USR-Plus Dâmbovița fac ceva pentru COS Târgoviste sau oamenii ce mai lucrau aici (n.m. aproximativ 900, deja trimiși acasă, în șomaj, COS Târgoviste nu mai există decât cu numele) este încă o dovadă de ipocrizie și cinism, aceiași autosuficiență și nepăsare fată de nevoile reale ale celor mulți.

Putem fi de acord că preluarea COS Târgoviste, de către Stat, în condițiile actuale, ar fi fost o greșeală, pentru că Statul pur si simplu nu are banii necesari (n.m. nici voință probabil) pentru a face ceva cu COS Târgoviste, fără a se afunda în datorii și mai mari. Statul, ca și alți creditori ai COS, are de recuperat, de la COS Tâgoviste ( detalii despre situația actuală aici- Valahia Media), dar o va mai face doar la masa credală, la momentul declarării oficiale a falimentului ( societatea este în insolvență iar un cumpărator va discuta doar cu administratorul judiciar și actualii patroni ruși, nu cu un creditor, chiar dacă acesta este Statul).

Dar, în aceiași măsura, a încerca a eluda realitatea, în cazul în care deputatul Blaga și știe care este aceasta, și a promite că totul va fi bine, cerând “încă puțintincă răbdare” (n.m este exact ca în operele lui nenea Iancu, tragi-comic) de la cei care nu mai au ce să aștepte, este dovada că USR-Plus Dâmbovița, momentan cel puțin, nu a înțeles nimic. Sau se face că nu înțelege, refuzând să își asume ceva.

Trgând linie și adunând: USR-Plus Dâmbovița, prin reprezentanții săi, cei de prim-plan, nu a făcut decât să promită și să ceară răbdare. Răbdarea, în România poate mai mult decât în alte părți, este, însă, în doze extrem de limitate, și, în plus, oricât de nobile ar fi intențiile, și oricât de normale gesturile și faptele, a ignora că “foamea” celor mulți este vehicolul cel mai puternic ce generează Revoluții, va duce, cel mai probabil, USR-Plus Dâmbovița acolo unde au fost nu cu mult timp în urmă, în uitare și nesemnificativ. Dacă nu cumva sunt deja acolo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *