Carantină și izolare în 2, înainte de Australian Open. Sorana Cîrstea are o parteneră celebră, timp de 2 săptămâni

Cu aproximativ 3 săptămâni înainte de primul turneu de Mare Slem al anului, sportivii și sportivele din ce vor participa la prima mare competiție de tenis a anului ( Australian Open 8-21 februarie 2021) au parte de o experiență unică. Totul se datorează măsurilor excepționale impuse de australieni (organizatorii turneului) ce fac toate eforturile pentru a feri pe toată lumea de o posibilă infectare cu COVID-19.

Australienii au impus transportare tuturor sportivilor la Antipozi în avioane speciale și, ulterior, carantinarea acestora, pentru o perioadă de două săptămâni. Deja sportivii au început sa sosească la Antipozi, iar o alta regulă impusă de organizatorii turneului este ca pe perioada de carantină (cele 2 săptămâni) jucătoarele să fie grupate câte 2. Practic, încă de la momentul deplasării în Australia și pe perioada de carantină cele două sportive (în funcție de preferințe sau de noroc) nu vor putea să se antreneze pentru turneu decât în perechea ce a fost deja anunțată.

Târgovișteanca Sorana Cîrstea (nr. 71 WTA) a avut parte de o repartizare alături de o sportivă celebră, în circuitul WTA. Este vorba de nemțoaica Angelique Kerber (nr.25 WTA). Cele două au stat împreuna și în avionul ce le-a dus la Melbourne și, ulterior, timp de 2 săptâmâni, vor locui practic împreună, pe perioada de carantină impusă de australieni.

La momentul plecarii din România, Sorana Cirstea a declarat că:

Da, clar, mă voi vaccina. Decât să mai am un an ca 2020, prefer să mă vaccinez de 5 ori! Probabil ni se va cere însă nu am nicio problemă, când îmi va veni rândul, voi face vaccinul liniştită. Cred că trebuie să mai aştept, va mai dura puţin. Momentan am înţeles că mai întâi persoanele esenţiale, medici şi cei din linia întâi şi noi trebuie să ne aşteptăm rândul”, le-a răspuns Sorana jurnaliștilor care au întrebat-o dacă se va vaccina împotriva Covid-19.

„Noi am fost anunţaţi înainte de toate măsurile ce vor fi aplicate, cred că toţi care ne-am înhămat la acest drum ştim ce ne aşteaptă şi este alegerea noastră. Ne-am asumat, ne dorim să jucăm Australian Open şi acestea sunt condiţiile şi le vom respecta. Vom fi restricţionaţi la 5 ore în afara camerei în care trebuie să faci şi tenis, şi pregătire fizică, şi recuperare, nu ai voie să mănânci decât în cameră.

Toate aceste lucruri ni s-au spus dinainte şi noi a trebuit să alegem dacă acceptăm sau nu. Va fi destul de interesant, pentru că vom fi doar jucătoare. Eu în prima săptămână mă voi antrena cu Angelique Kerber, deci probabil voi fi lângă ea în avion pentru că trebuie să stăm împreună cu partenera de antrenament”.

Cele două (Sorana Cîrstea si Angelique Kerber) au ajuns deja în Australia.

La turneul australian, din România, pe tabloul principal vor fi prezente 5 sportive : Simona Halep, Patricia Țig, Irina Begu, Sorana Cirstea și Ana Bogdan. Mihaela Buzărnescu a făcut de asemenea deplasarea în Australia, după ce a pierdut, în ultimul tur al calificărilor, șansa de a accede pe tabloul principal laturneul australian, acolo unde însă Buzărnescu va putea ajunge din postura de lucky loser, dacă dintre sportivele calificate deja pe tabloul principal vor fi cazuri ce nu se vor putea prezenta la turneu.

Numărul 2 mondial, Simona Halep, a făcut deplasarea în Australia, și va face pereche, pe perioada de carantină, cu o altă româncă. Este vorba de Irina Begu, de asemenea calificată pe tabloul principal de la Australian Open. Competiția debutează în data de 8 februarie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *