“Canibalii politici”. PNL, Cîțu, Orban, congresul, huiduielile și…mahmureala de a doua zi

Într-o atmosferă ce nu are aproape nicio legătură cu realitatea românească a momentului, adică o țară, România, abandonată în fața unui val 4 al pandemiei de covid-19, doar pentru rațiuni politice și, mai ales, politicianiste, de duzină ar spune unii, la Complexul Expozițional RomExpo, din București, liberalii și-au ales președintele pentru următorii 4 ani.

La ora acestor rânduri este deja de notorietate faptul că, în războiul dintre Ludovic Orban ( ex președinte PNL, și, aproape sigur, ex președinte al Camerei Deputaților) și Florin Cîțu ( prim ministru), câștig de cauză a avut cel din urmă. Cum la fel de notoriu este, deja, faptul că vreo 5000 de liberali s-au înghesuit într-un spațiu închis, într-un București copleșit deja de valul 4 al pandemiei (cu restricții amânate, mai bine spus modificate, doar pentru ca congresul PNL să aibă loc).

Că și în aceste condiții, când pentru unii se poate aplica orice derogare, iar pentru alții doar “pulanul virtual” al statului este singurul “cadou”, în momentul nerespectării restricțiilor, peneliștii nu au respectat nimic, este iarăsi, din păcate, o realitate. Una extrem de simplu de anticipat, dacă cercetam, fie și superficial, “ADN-ul” politicului românesc.

Congres PNL-25 septembrie 2021 ( sursa foto-g4media.ro)

Doar pentru conformitate și rigoarea informației, Florin Cîțu a câștigat, la votul liberalilor pentru alegerea unui nou președinte de partid :

Florin Cîțu- 60,2% ( 2878 de voturi)

Ludovic Orban-39,7% ( 1898 de voturi)

72 de voturi au fost anulate

Liberalii au pierdut, însă. Nu pentru că a câștigat Cîțu sau că nu a câștigat Orban, ci pentru atmosfera de talcioc politic pe care au adus-o în prim plan. S-a fluierat ca pe stadioane, s-a încercat intimidarea adversarului și s-au lansat, în general, sentințe, ca într-o luptă de canibali politici, în care câștigătorii au dreptul de a devora, ulterior, oponenții. Trei minute, doar trei, dintr-un congres de multe ore, spun aproape tot, despre ce s-a întâmplat. Mai jos se pate vedea, în materialul video, cam ce s-a întâmplat la momentul în care Florin Cîțu și-a prezentat proiectul pentru mandatul său potențial de președinte al PNL. Ascultați cu atenție și huiduielile și obstrucțiile, dar și așa zisul apel la calm al lui Orban, precum și aroganța autosuficientă a lui Cîțu. În fundal se aud “liberalii”, cei mai buni dintre ei, veniți din toată țara, la festivalul covid din București, cu rezultat imediat alegerea noului pașă liberal si, pe termen lung, cu “mândria” de a fi participat la boost-ul pandemic.

Florin Cîțu (26 septembrie 2021) anunță că Ludovic Orban trebuie să explice ce a vrut să spună prin declaratia cu “încheierea parteneriatului”

După ce rezultate au fost evidente, iar Orban și ai lui au înțeles că au pierdut, fostul lider al PNL a ales să anunțe că încheiat orice parteneriat cu Iohannis, cu PNL ( și-a anunțat demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților) iar acum, pe “mahmureală”, adică în 26 septembrie dimineața, noul șef al liberalilor, Florin Cîțu, anunță, cu o figură marcată de succesul istoric de cu o zi în urmă, că Ludovic Orban va trebui să explice ce a vrut să spună, prin anunțul cu încetarea colaborării.

Virgil Guran, 25 septembrie 2021

La Dâmbovița, PNL Dâmbovița, organizația s-a aflat în prim-planul congresului PNL, prin alăturarea în corul urătorilor de bine, la adresa lui Cîțu ( n.m.ei spun că NU, prin vocea liderului Virgil Guran, ce a explicat că “la Dâmbovița sunt oameni educați”, ce nu fac așa ceva) iar acum se pare că vin vremuri grele.

Cum liberalii dâmbovițeni, în marea lor majoritate, au ales să pupe cu îndârjire șalvarii fostului sultan liberal (n.m. – Ludovic Orban), ce le-a asigurat locurile bine remunerate, în tot felul de agenții și instituții ale statului ( Statul la STAT, cu alte cuvinte) există deja un freamăt și o emoție, în ceea ce privește ziua de mâine. A lor, nu va speriați, că nu e vorba de toată lumea, “Superman” Cîțu, așa cum a făcut cu cei de la USR Plus, după plecarea acestora de la Guvernare, dă semne că nu a uitat, că a rămas cu șalvarii nelustruiți. În consecință, este de așteptat ca mulți dintre susținătorii lui Orban, în frunte cu Virgil Guran, vor rămâne fără “coledzi”, în perioada următoare.

Nu e cazul de niciun bocet și nici de vaiet. Partidul are ( n.m.ca și alții, alte partide, nu dăm nume) destule cadre “destoinice” ce așteaptă să le ia locul celor ce au căzut în dizgratie. Asta dacă nu cumva, deja, “aleșii și numiții”, dintre liberalii dâmbovițeni, ce se vor fi închinat vreodată la fostul sultan, nu vor fi plecat, deja, în pelerinaj, cu tribut către noul sultan. Rămâne de văzut dacă vor și ajunge… să prezinte ploconul.

P.S.

Ați întrebat cumva dacă e just să fie înlocuiți?

-Aveți dreptate, nu își are sensul o astfel de întrebare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *