În urmă cu exact două săptămâni, anticipam, bazându-mă pe o simplă deducție logică, că Statul român se comportă de-a dreptul stupid, din “lene sau prostie”, atunci când a stabilit modul de organizare al Loteriei Vaccinării. Pentru cei care, poate, nici nu știau despre ce este vorba, iată, mai jos, articolul din 25 octombrie, găzduit de Valahia Media:
Pe scurt, în rezumat, în 25 octombrie, afirmam că:
Deși sunt 14 săptâmâni ( 14 extrageri) participi doar o dată. Dacă te-ai înscris în prima săptămână ai cele mai mici șanse de câștig, în vreme ce ultimii înscriși, în săptâmâna 14, spre exemplu, vor avea cele mai mari șanse de câștig ( probabil apropiate de 100%). Asta pentru că, așa cum era de așteptat, și putea fi anticipat de oricine dintre cei ce au organizat concursul, cine vrea să participe se înscrie de la început într-un concurs, mai ales că nu este permisă decât o singură înscriere, iar participarea este posibilă doar după deținerea unui certificat verde ( cel puțin o lună distanță de momentul în care este efectuată prima doză de vaccin). Ei bine, în România se va ajunge ca la extragerea finală să participe, probabil, doar câștigători, adică vreo 81 de participanți, în vreme ce la extragerile anterioare s-au “bătut” pe premii între 500 și 800.000 de participanți, în cel mai bun caz.
De la 800.000 de partcipanți s-a ajuns la extragerea a 6-a la un număr de doar 233.000 de paticipanți înscriși ( cei înscriși în ultimele 7 zile), ceea ce reprezinta cel mai mic număr de înscriși de până acum. Așa cum este conceput regulamentul, cei înscriși anterior nu mai port participa, dar premiile sunt aceleași în fiecare săpămână, existând posibilitatea de participare doar pentru cei ce o fac pentru prima oară în săptâmâna extragerii.
Am anticipat că, în săptămâna a 14-a, “vor participa doar câștigători”, dacă se pastrează acestă regulă stupidă ,concepută parcă de “tâlharii de la drumul mare”, din secolul 19. România, și aici, dă semne vizibile, că este un stat eșuat, și, din păcate, unul ce regresează spre o mentalitate și atitudine de Ev Mediu.