Alertă de urși în sudul județului Dâmbovița!? Animalele sălbatice au atacat mai multe gospodării la Cobia și Valea Mare

În ultimele zile, urșii au atacat mai multe gospodării ale unor oameni din localitățile dâmbovițene Cobia și Valea Mare. Animale sălbatice par înfometate și au făcut ravagii în gospodăriile atacate. Ce este si mai îngrijorător este efaptul că atacurile au avut loc în zone de șes, intens populate, unde asemenea atacuri ale animalelor salbatice au loc foarte rar s-au chiar deloc. Până acum.

Cabana Omu distrusă de urs (noimbrie 2020)
Mașină distrusă de urs (aprilie 2021)-Cabana Padina (aprox.1600 m altitudine, Bucegi, județ Dâmbovița)

Conform cronica-găeștiului.ro, în data de 28-29 aprilie, la Cobia (satul Mânăstirea), urșii au făcut prăpad în mai multe gospodării:

Atac urs Cobia-sursa cronica-gaestiulu.ro

Anunțați lumea din comuna Cobia sa stea în case. Noaptea trecută, doi urși au dat navală peste mine, în curte, și au rupt tot ce au prins: garduri, porți, cotețe. Deja sunt 4 familii peste care au intrat. Au mâncat un berbec, un câine și găini, plus garduri și solarii distruse”.

Declarație localnic Cobia, conform cronica-găeștiului.ro

Doar 2 zile mai târziu și la câțiva kilometri distanță, în comuna Valea Mare (satul Valea Caselor) urșii au atacat din nou. De această dată este vorba de gospodăria unui apicultor din zonă. Omul a constatat dezastrul, lăsat în urmă de animalele înfometate, abia a două zi, după ce dezastrul s-a produs. Acesta a și filmat stupii distruși, după vizita nocturnă a animalelor salbatice (clipul video aici).

Harta Județ Dâmbovița- locurile unde au avut loc atacurile urșilor
Valea Caselor- județ Dâmbovița (captura postare facebook/ Vasile Taranu)

Oamenii din zona unde au avut loc atacurile urșilor, în ultimele zile, sunt de-a dreptul speriați, în aceste zile, mai ales din pricina faptului că zona este foarte populată și oricând se poate întâmpla o nenorocire, spun aceștia, în sensul în care se poate ca animalele înfometate să atace și oamenii.

1 Reply to “Alertă de urși în sudul județului Dâmbovița!? Animalele sălbatice au atacat mai multe gospodării la Cobia și Valea Mare”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *