Într-o vreme în care atacurile urșilor s-au înmulțit, iar mulți locuitori, în special din zonele de munte, sunt de-a dreptul disperați, dar, în același timp, în vremuri în care autoritățile române au aprobat un regulament prin care urșii agresivi pot fi eutanasiați, în Dâmbovița, legea se pare că a fost înțeleasă greșit. Urșii au început a fi vânați de localnici, prin metode de-a dreptul primitive. La finalul lunii august, trei bărbati au fost surprinși, în apropiere de Fieni, după ce braconaseră un urs, cu o capcană rudimentară. Animalul, de mici dimensiuni, este departe de ceea ce ar putea fi considerat un pericol pentru comunitate.
Sursa material video- IPJ Dâmbovița
“La data de 21 august a.c., polițiștii din cadrul orașului Fieni, împreună cu paznicii de vânătoare, au surprins, în comuna Runcu, doi bărbati de 39 și 44 de ani, în timp ce transportau un exemplar din specia urs pe care l-ar fi braconat prin folosirea unei capcane neautorizate. În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că cei doi au fost ajutați la transport și de un alt bărbat de 74 de ani. În cauză polițiștii au întocmit un dosar penal și efectuează cercetări sub coordonarea procurorului de caz, pentru comiterea infracțiunilor prevăzute de art.44 și art.42 din Legea vânătorii și a protecției fondului cinegetic nr.407/2006.”
Au anunțat reprezentanții IPJ Dâmbovița, în data de 1 septembrie 2021.
De fapt, în Dâmbovița, în zona de pădure, se pare că totul se întâmplă ca “în junglă”. În urmă cu doar câteva zile, trei bărbați, surprinși de un pădurar la furat de lemne, au năvălit peste acesta, în curtea proprie a pădurarului ( la Bilciurești), și l-au bătut cu bestialitate. Ulterior, abia după ce imaginile cu agresiunea, surprinse de o cameră de supraveghere, au ajuns în spațiul public, cei trei au fost identificați, reținuți si plasati în arest preventiv, pentru 30 de zile, în vreme ce pădurarul, după ce a fost externat din spital, unde a ajuns în urma batăii, se teme acum pentru viața sa și a familiei sale, așteptând probabil deloc fericit momentul în care agresorii săi vor fi eliberați.
Acestea sunt doar două dintre cazurile ce au fost “descoperite”, sau, cu alte cuvinte, doar câteva din”miracolele”, ce se petrec în pădurile dâmbovițene. Întrebarea firească ar fi: Oare câte altele nu ajung în spațiul public.? În pădurile din Dâmbovița domnește legea junglei?