Aproape că s-a spus totul despre alianța (n.m. – contra naturii o numesc unii) dintre PSD și PNL și, mai ales, decizia, anti-democratică, după cum am auzit că a fost catalogată, de a comasa alegerile europarlamentare (stabilite pentru luna iunie 2024) cu cele locale (n.m.– ar fi trebuit să aibă loc prin septembrie 2024). Nu e nici contra-naturii și nici anti-democratică, decizia, părerea mea, ci doar urmarea firească a neantizării ideologice a PNL, din ultimii ani.
Foto: Anunț comasare alegeri, 21 februarie 2024
Un proces ce este doar finalizat, prin decizia amintită (din 21 februarie 2024), nicidecum demarat acum, în anul electoral 2024. Dincolo de explicațiile cuplului Ciucă-Ciolacu, ce, pe două voci, au vorbit aceiași limbă, cea a socialismului de sorginte social-democrată, unele ce, cel mai probabil, nu au convins pe nimeni (n.m.- nimeni din afara activului de partid al celor două formațiuni politice, un activ ce, probabil, avea nevoie de explicațiile amintite, oricât de inepte și în afara esenței subiectului sunt acestea, doar pentru a justifica acțiuni ulterioare), așadar, dincolo de susnumitele explicații, rămân multe întrebări, unele de-a dreptul dintr-o zonă crepusculară, întrebări la care răspunsurile potențiale, cele politice, sfidează până și logica elementară.
Așadar, conform deciziei celor două partide, în 9 iunie 2024, la vot, alegătorul va merge și va avea de pus ștampila pe cinci (5) buletine de vot (n.m.- cel puțin, pentru că dacă mai “comasează” ceva, până atunci, ar putea fi și mai multe). Să zicem ca rămân cinci (5!!). Pe unul dintre buletine va apărea Alianța PSDPNL, pentru europarlamentare, iar pe celelalte alte opt candidaturi separate, și de la PSD, și de la PNL (n.m.- pentru alegerea primarului și a consiliului local, dar și pentru alegerea președintelui de CJ și a consilierilor județeni).
Asta după ce, prin mai 2024, ambele partide vor fi “bătut” străzile și ulițele patriei, în logica celor anunțate de tandemul Ciolacu-Ciucă, făcând campanie electorală și împreună ( pentru europarlamentare) și separat (pentru alegere primar, spre exemplu).
Mai de zona crespusculară se poate? Probabil că nu. Dar, tot probabil, PSDPNL s-a gândit că dacă tot se adresează unui grup de tâmpiți, ce nu înțeleg mare lucru, pot să facă și spună orice, tot pe ei îi votează lumea, și împreună, și separat. În logica celor două partide, aș propune tuturor alegătorilor celor două partide să plaseze câte două ștampile pe buletinul de vot de la europarlamentare, în dreptul Alianței PSDPNL (câte una pentru fiecare partid), și, de asemenea, tot câte două ștampile pe celelalte buletine de vot (câte una pentru fiecare partid). Ca să nu se supere nimeni.
Nu începeți cu ” nu e corect”, “se anulează votul”, “Vă bateți joc de noi?”, că nu am să spun decât atât: Cine a început?
La o scurtă privire prin bătătura dâmbovițeană a alianței PSDPNL, nu am constatat decât cât de diferit stau lucrurile. Dacă PNL-ul tace sugestiv, în schimb socialiștii se aruncă să felicite decizia centrului (cea cu comasarea și cu liste comune, dar și separate, la alegerile din 9 iunie).
Sursa foto: Captură pagina facebook Corneliu Ștefan (n.m.- președinte PSD Dâmbovița)
Că la PSD Dâmbovița, grandomania, bazată pe nimicul personal, dar și împăunarea cu statistici hiperbolizate, precum și discursul narcisist de tipul “doar noi facem , cine nu e cu noi nu există!” sunt o boală grea, și fără leac, se pare, nu mai reprezintă nicio noutate. Pe de altă parte, întâmplător sau nu, exact în ziua anunțului cu comasarea, în Dâmbovița făcea rating știrea că un fost primar (6 mandate!), din partea PSD, va candida, în 2024, din partea PNL.
Foto: Constantin Maricescu, 21 februarie 2024
Constantin Maricescu, primar PSD în comuna Aninoasa, încă din anii tulburi ai democrației românești (anii 90, ai secolului trecut), a renunțat să mai candideze la alegerile din 2020 (forțat de partid, se spune, ce nu a vrut să se complice electoral cu un edil ce, la acel moment, avea niste probleme cu legea). De rămas, a rămas însă la PSD (a fost și viceprimar PSD în perioada 2020-2022, la Aninoasa). Acum, în 2024, Constantin Maricescu candidează din nou, dar nu de la PSD (ce are primar în funcție, în comuna Aninoasa), ci de la PNL (n.m.- “Prin noi înșine”, parcă spuneau liberalii). Cu alte cuvinte, Maricescu candidează din partea unui partid ce, prin 2020, spunea că problemele cu legea, ale primarului Maricescu, la acea vreme, îl fac incompatibil, cel puțin moral, cu funcția deținută.
Între timp, l-au reconsiderat. Acum, Constantin Maricescu, social democrat o viață (6 mandate de primar din partea PSD), s-a cam certat cu colegii social democrați și vrea să fie primar, din nou, dar din partea PNL Dâmbovița, ce l-a adoptat. Același PNL ce spune că se luptă cu partidul-stat (din Dâmbovița), adică PSD-ul, dar alături de care, conform deciziei centrului, va face campanie electorală la europarlamentare. Dar, cu care se va lua la “trântă”, în confruntări electrale, în aceaiași perioadă (mai 2024) în campania pentru alegerile locale.
Hai, că-i frumos!
Sau poate nu.