Din ciclul “una spunem și alta facem”, CJ Dâmbovița lovește din nou și în debutul de an 2025. Din nou, pentru că la fel s-a întâmplat și în debutul anului 2024, numai că, atunci, cel puțin declarativ, situația economică era pe roze. Inclusiv la CJ Dâmbovița. Evident că nu era reală și justificată o astfel de abordare, dar, cel puțin, deficitul nu era excesiv, aproape 9% (la nivel național), indicatorii macroeconomici nu erau în cădere liberă, agențiile de rating, încă nu trimiseseră România în categoria “junk” și, cel mai important, Guvernul (n.m.- în linii mari același, și în 2024, dar și în 2025) nu anunțase un dezastru economic în așteptare, așa cum s-a întâmplat, practic, prin celebra “ordonanță trenuleț”, una ce s-a rostogolit peste România în debut de 2025. Cu alte cuvinte, teoretic, era mai bine. De fapt, “răul” fusese doar amânat, că, vorba aia, urma anul electoral 2024 și nu se făcea să se compromită șansele “cui trebuie”, cu cine știe ce știri economice reale.

Foto: Ultima ședință a Guvernului Ciolacu 1 (18 decembrie 2024)
Așa că au supralicitat cu pensii și salarii, și fonduri, pentru fiecare, după cum a cerut fiecare. Ca să fie bine, să nu fie rău, vorba unui “clasic” în viață. Acum, în debut de 2025, recunosc, cu toții, că au cam mințit și nu prea au de unde, anunțând austeritatea la nivel național. O austeritate cu care sunt de acord, toți, pentru că, spun ei, “nu se mai poate ca până acum” (n.m.- nu se mai putea de mult, de fapt). Dar doar din vorbe., iar asta pentru că în realitate austeritatea este doar pentru unii.
Austeritate să fie, dar…

Foto: Sediu CJ Dâmbovița (august 2024)
Iată cum înțelege austeritatea, de fapt, CJ Dâmbovița. Cu alte cuvinte PSD Dâmbovița, dar, în bună măsură, și PNL Dâmbovița sau AUR Dâmbovița, adică partidele ce fac parte din Consiliul Județean Dâmbovița, și care, prin tăcerea legată de acest subiect, nu fac decât să gireze un astfel de comportament al administrației județene.


Așadar, CJ Dâmbovița a scos din bugetul instituției (n.m.– cel pe 2025, adică unul anunțat a fi de austeritate, și care încă nici nu a fost aprobat în integralitatea sa) suma de 26.000 de euro, pentru 4 contracte, două a câte 10.000 de euro și două a câte 3.000 de euro (vezi foto, mai sus). Totul în data de 22 ianuarie 2025. Banii sunt destinați doar pentru, atenție!, a se plăti anunțuri de organizare ședințe ale CJ Dâmbovița (cele care, prin lege, trebuie să aibă loc lunar, deci, cu alte cuvinte, pentru care nu este deloc necesar a se face reclamă, și încă una pe bani grei, cum s-ar spune), în două obscure ziare locale (din Dâmbovița). Da, ați citit bine, douăzeci și șase de mii de euro (26.000 de euro) pentru publicare anunțuri ședință de CJ DB (la câte 3,5 – 4 lei pentru fiecare cuvânt publicat !!!). Totul prin alocare directă (vezi foto capturi documente SICAP):


Orice alt comentariu este aproape de prisos. Ar mai fi de remarcat, totuși, faptul că, în 2024, aceleași sume de bani fuseseră scoase din bugetul CJ Dâmbovița, pentru același scop și aceiași prestatori de servicii, dar și tot cam în aceiași perioadă. O informație ce a fost reflectată și în spațiul Valahia Media.
Pentru detalii, click, mai jos, pe link:

Cât de justificată este o astfel de alocare (fonduri publice) este, cu siguranță, o părere pe care fiecare cititor poate să o exprime. În cunoștință de cauză, acum (n.m.- nu veți mai regăsi această informație în altă parte, cel mai probabil, iar asta din motive lesne de înțeles).
Cum, însă, vor fi destui și cei care vor <aplauda”>gestul alocării excesive, prezentate anterior, (n.m.- părerea Valahia Media), probabil că singurul lucru ce ar rămâne de făcut, pentru aceștia, este de a îi îndema să facă același lucru când, în 2025, vor auzi că nu există fonduri, pentru “aia” sau “cealaltă”. Și, cel mai probabil, când va fi invocată austeritatea și puținătatea fondurilor, pentru a justifica niscaiva disponibilizări.
Cu alte cuvinte, să nu uitați să <aplaudați > și atunci.