Ziua de 8 aprilie 2022 a fost, pentru județul Dâmbovița, “Ziua Cseke Atilla”. Reprezentantul UDMR, aflat în fruntea unuia dintre cele mai bănoase ministere ( n.m.- cel al Dezvoltării, ?????̆????? ??????? ?̦? ???????????̦???) a fost adus de autoritățile publice din Dâmbovița, pentru un tur complet la investițiile derulate prin MDLPA (măcar parțial) în județul Dâmbovița.
Mai exact spus, reprezentanții PSD Dâmbovița au adus un reprezentant al Guvernului ( din care social democrații fac parte) că să promită, pe de o parte, bunăstare pentru Dâmbovița, și, pe de altă parte, ca să inaugureze felurite obiective realizate cu bani de la stat ( în principal CNI).
Acțiunea, deși nu a purtat, teoretic și oficial, pecetea politicii, a fost doar o propagandă politică, un mini turneu electoral social democrat, asta fie doar din perspectiva faptului că niciun alt parlamentar de Dâmbovița ( în afara celor social democrați) nu a participat la evenimente, iar obiectivele vizate și marcate au fost doar din zonele de administrație PSD ( cum ar fi Târgoviște, Pucioasa și Moreni, orașele unde s-au făcut deplasări).
Asta în condițiile în care alte zone din Dâmbovița (în special din mediul urban), în care au fost realizate investiții cu bani, de la stat (MDLPA), nu au fost incluse în acest tur ( Găești sau Titu, cu administrație PNL, de exemplu). Cum UDMR ( partidul din care face parte Cseke Atilla) nu are bazin electoral în Dâmbovița o vizită politică a reprezentantului MDLPA poate fi exclusă cu desăvârșire ( n,m.– afirmația este bazată pe datele demografice și face abstracție de rezultatele feluritelor scrutine, în care UDMR adună ceva voturi în Dâmbovița, poate și datorită colaborării strânse cu PSD Dâmbovița, de-a lungul timpului pe listele electorale de observatori, din partea UDMR, regăsindu-se social democrați dâmbovițeni, unii chiar ajunși ulterior primari de oraș, evident din partea PSD. Dar asta este o altă poveste).
Revenind la vizita ministerială din data de 8 aprilie, în sinteză, ce s-a întâmplat și ce s-a promis a fost anunțat de actualul președinte al CJ Dâmbovița, social democratul Corneliu Ștefan, printr-o postare pe facebook.(detalii mai jos)
Cum subiectul este extrem de amplu iar o analiză aprofundată și obiectivă a promisiunilor avansate ( precum și a sumelor vehiculate, în informare) ar impune un spațiu mult prea amplu de redactare, ce ar dilua semnificativ posibilitatea de receptare a informației principale, dar și ținând cont de faptul că multe dintre subiecte necesită o abordare separată ( pentru o mai bună ințelegere a circuitului fondurilor, să spunem) acest articol se va limita la a anunța doar ce s-a precizat oficial și doar cu câteva amănunte suplimentare, ce cu siguranță dâmbovițenii nu le vor regăsi în altă parte ( n.m.– motivele acestei “lacune”, din alte spații media, le-am explicat într-un articol precedent).
Iată și o explicație scriptică a evenimentelor din Dâmbovița, din data de 8 aprilie, tot din perspectiva reprezentanților CJ Dâmbovița ( click download pentru amănunte).
Câteva precizări sunt totuși necesare. Mai întâi, pentru că subiectul a născut o dezbatere la nivel național, de curând: Noul stadion de la Târgoviște, ce va fi realizat cu o finanțare de la CNI, de 70 de miioane de euro (se spune) ( vezi aici detalii- Valahia Media), va fi gata peste 4 ani. Afirmația, cu subiect și predicat, aparține lui Cseke Attila și a fost făcută la Târgoviște, în cadrul unei conferințe de presă (de la sediul CJ Dâmbovița). Cu alte cuvinte, promisiunea ministerială este de 2026, anul inaugurării stadionului cel nou de la Târgoviște.
Momentul anunțului lui Cseke Attila (ce a venit în urma unei întrebări), a fost unul destul de încărcat, în sensul în care deși cel care trebuia să răspundă era ministrul Cseke Attila, cu greu, primarul Târgoviștei, Cristian Stan, a trebuit să se abțină de la comentarii (probabil vehemete), după un scurt schimb de replici cu șeful CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, Mai cu seamă că edilul de la Târgoviste probabil că ar fi vrut să “explice”, din nou, de ce stadionul vechi de la Târgoviște, pe care administratia locală îl reabilitează de aproape 3 ani, nu este încă gata.
Revenind la inaugurări. În cadrul interminabilei vizite ministeriale, din Dâmbovița, dincolo de promisiuni, au fost și lucruri concrete, precum inaugurări de obiective. Cel mai “flagrant” a fost la Moreni, unde a fost inaugurat Bazinul didactic de înot ( o investiție finațată de CNI), un bazin ce a fost inaugurat de administrația locală în luna august a anului 2021, dar care a fost nefuncțională până acum, adică în data de 8 aprilie 2022, când a mai fost inaugurat încă o dată, acum de reprezentanții MDLPA și CNI, alături de oficilitățile locale din Dâmbovita.
Chiar dacă nu s-au tăiat panglici, aceiași situație s-a repetat si la Târgoviste, la “Cinematograful Independența”, obiectiv ce a fost inaugurat în 8 septembrie 2021, de autoritățile locale de la Târgoviște, dar tot fără prezența celor de la MDLPA și CNI. De data acesta, la Târgoviște cel puțin, măcar nu au mai tăiat încă o dată panglica inaugurarii ( obiectivul a fost funcțional, la Târgoviște, dar cu întârziere față de momentul inaugurării oficiale,din septembrie 2021)
Și la Moreni, ca și la Târgoviște, la momentul inaugurărilor locale din 2021, autoritățile locului tunau și fulgerau împotriva MDLPA și CNI ( adică cei care dăduseră banii pentru investiții) acuzând Guvenul, din care PSD nu făcea parte, la acea vreme, că întârzie nejustificat eliberarea unor avize pentru ca obiectvele să devină funcționale. Era vorba de un Guvern unde la MDLPA si CNI era aceiași conducere și același ministru, ca și acum. Cu alte cuvinte atunci erau “răi” iar acum sunt “buni”, au fost reevaluati, făcând parte alături de PSD din Guvern. C-așa-i în “tenis”!
P.S.
Câteva din promisiunile ministeriale lansate în Dâmbovița, în data de 8 aprilie 2022, însoțite de analize aprofundate, în special în ceea ce privește cheltuirea fondurilor, vor face obiectul unor articole de presă separate, în spațiul Valahia Media, în perioada următoare. Pentru că, așa am considerat, merită sa fie cunoscute si mai ales înțelese, de către publicul larg.