Un articol apărut în presa centrală, intitulat “Două vești MARI pentru clubul din Liga 1: undă verde pentru inaugurarea stadionului + „Infuzie” de 600.000 de euro!” a pus pe jar, la momentul apariției din 21 martie 2023, comunitatea târgovișteană și dâmbovițeană, în special iubitorii de fotbal.
În articolul celor de la gsp.ro se anunță că problemele financiare ale celor de la Chindia Târgoviște (n.m. restanțe financiare de aproape 4 luni, către jucători) au fost deja rezolvate și că CJ Dâmbovița ( entitatea publică ce alături de Primăria Târgoviște asigură finanțarea echipei de fotbal) a alocat, atenție!, suma de 600.000 de euro. Important de semnalat că nu este vorba de o acțiune viitoare, ci de una prezentă, deja înfăptuită, deci o prezentare fără vreun document alăturat, a unei informații furnizate, probabil, doar verbal.
Tot în articolul amintit se vorbește chiar de o deblocare de fonduri de la CJ Dâmbovița. Ambele variante au fost preluate pe “nemestecate”, atât de presa considerată națională cât și parțial în presa locală din Dâmbovița, informația fiind prezentată pe peste tot ca fiind una certă, uneori fără ca măcar să fie amintită și sursa inițială a informației, adică gsp.ro. Curentul creat și în Dâmbovița a fost cel preconizat, în sensul în care s-a urmărit, cel mai probabil, crearea unei aure de salvator al situației, pentru CJ Dâmbovița și, in extenso, pentru președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan. În unele segmente din online-un dâmbovițean aceasta fiind chiar modalitatea de prezentare a informației.
Din păcate, pentru cei care dezinteresat și-ar dori ca problemele celor de la Chindia Târgoviște să se evapore peste noapte, se poate spune că nu au fost decât părtași la o încă o manipulare cu accente electorale. Salvatorul, oricare ar fi el, nu există momentan. Așa cum se spune în articolul gsp.ro, un articol preluat inept , de cele mai multe ori, ca o momeală înghițită pe nemestecate de mai toată lumea, afirmația ” CJ Dâmbovița a alocat o sumă de 600.000 de euro” este falsă. Până în data de 22.03.2023 nu există o astfel de alocare. Oficial vorbind. Acest tip de alocare neputând fi făcut decât printr-o hotărâre de CJ, una ce momentan nu există. Există posibilitatea unei, hai să-i spunem așa, deblocari de fonduri, în cuantum de 600.000 de lei. Atenție, nu de euro!
Asta pentru că, în conformitate cu o hotărâre a CJ Dâmbovița, din data de 2 februarie 2023, cuantumul cotizației, pentru 2023, plătită de CJ Dâmbovița, Asociației Fotbal Club Chindia Târgoviște, din care face parte, este de exact 600.000 de lei. Pentru ca banii aceștia ( aproximativ 120.000 de euro) să intre în conturile clubului fiind necesară doar o cerere scrisă a președintelui clubului Chindia (cum este precizat, de altfel, în document; click dowload, mai jos, pentru documentul integral)
Cel mai probabil, aceasta este suma de care vorbeau, de fapt, și cei de la gsp.ro, în articol. Cu alte cuvinte, 600.000 de lei, nu euro ( pentru această sumă, aproximativ 120.000 de euro, deja aprobată într-o ședință a CJ Dâmbovița, nu este nevoie de o altă ședință a plenului CJD, pentru ca ea să ajungă în conturile clubului Chindia, așa cum ar trebui să se întâmple cu orice altă alocare, indiferent sub ce formă este făcută, altfel procesul de transmire a banilor fiind ilegal).
Cu alte cuvinte, nici vorbă de rezolvare a tuturor problemelor la Chindia. Cel puțin nu în acest moment (21-22 martie cum anunțau cei de la gsp.ro, preluați, ulterior, cu multă râvnă politică și în Dâmbovița, cu scopul evident de a plasa într-o lumină favorabilă un anumit concurent politic).
Cei 600.000 de lei, cu aproximație 124.000 de euro, fiind insuficienți pantru a acoperi restanțele salariale, în condițiile in care se vorbește de 4 luni de restanțe (n.r. – la un total de să zicem 30 de persoane, jucători și staff, cu o medie salarială de 3000 de euro lunar, adică și venituri de 1000 de euro, dar și de minim 5.000, ar însemna o cheltuială lunară, pentru echipa de fotbal, doar pentru salarii, de cel puțin 90.000 de euro).
Cum vocile ce reclamă restanțele salariale de la Chindia sunt, în continuare, foarte răzlețe, iar tentative de manipulare, chiar și indirectă, precum cea amintită anterior, sunt din în ce mai multe, în viitorul imediat, informațiile privind acest subiect ar trebui privite cu maximă reticență. Mai ales când acestea sunt doar verbale sau “pe surse”. Faptele, cu documente, sunt doar cele amintite în acest articol. Cel puțin în momentul de față.