La Târgoviște, ca și în alte patru locații din județul Dâmbovița, funcționează, în momentul de față (7 ianuarie 2021) 5 centre de vaccinare (anti covid-19), persoanele ce beneficiază, de vaccin, fiind momentan doar cele din sistemul de sănătate și cele din sistemul de asistență socială (prima fază).


La Târgoviște (unde vor funcționa 3 centre de vaccinare, din cele 27 ce vor fi amplasate în Dâmbovița) a fost inaugurat centrul de la SJUT, cel mai important din oraș (un centru ce, în faza a III-a a vaccinării va asigura și vaccinarea pentru populația generală, 22 de comune arondate la Târgoviște)

Sunt 5 centre de vaccinare destinate imunizării personalului din domeniul sanitar, organizate la nivelul SJU Târgovişte, Spitalului Municipal Moreni, Spitalului Orăşenesc Găeşti, Spitalului Orăşenesc Pucioasa şi Centrului Multifuncţional Titu, iar pentru vaccinarea populaţiei generale, au fost amenajate 22 de centre în 20 de localităti: 3 în Târgovişte, câte unul în Pucioasa, Moreni, Găeşti, Răzvad, Titu, Fieni, Corneşti, Dragomireşti, Gura Ocniţei, Băleni, Aninoasa, Şotânga, Bucşani, Potlogi, I.L. Caragiale, Dragodana, Răcari, Corbii Mari şi Voineşti.
Comunicare DSP Dâmbovița, 29 decembrie 2020
Deocamdată, la Târgoviște (ca peste tot în țară) are loc faza I a vaccinării (– Etapa I- lucrătorii din domeniul sănătății și cel social ) (sistem public și privat). Iar la Centrul de Târgoviște (din incinta SJUT) au avut loc primele 400 de vaccinări.
Vor urma:
Etapa a –II-a – populația la risc:
–adulții cu vârsta peste 65 de ani;
–persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă, în funcție de indicațiile vaccinurilor utilizate;
–lucrătorii care desfășoară activități în domenii cheie, esențiale.
Etapa a-III-a- populația generală;

Astăzi, 7 ianuarie, reprezentați ai CJ Dâmbovița ( instituție ce are în subordine SJUT ), ai primăriei Târgoviște (localitate pe raza careia se află spitalul Județean) dar și ai spitalului din Târgoviște, au susținut o conferință de presă, în fața centrului de vaccinare de la Târgoviște.

Dincolo de neajunsuri , explicate pe larg de cei care au susținut conferința de presă ( cum ar fi banii, ce nu sunt suficienți pentru utilarea centrului. S-a cerut ajutor și din partea Guvernului) informația cea mai importantă a fost furnizată de directorul SJUT, Claudiu Dumitrescu:

“Noi avem așteptări, la acest moment, la aproximativ 1200 din cei 1940 de angajați ai spitalului (n.m. SJUT cu toate secțiile din judetul Dâmbovița), dar, având în vedre fluxul din primele zile (n.m. aproximativ 400 de persoane vaccinate până în data de 7 ianuarie) sperăm să depășim această valoare“
Întrebat dacă s-a vaccinat, directorul spitalului a răspuns:
“Nu m-am vaccinat până la acest moment, pentru că am facut boala la începutul lunii august si încă mai am un titlu suficient de anticorpi. Dar mă voi vaccina în această lună, având în vedere că sunt într-o scădere vertiginoasă ( n.m. a numarului de anticorpi).“

La centrul de vaccinare de la SJUT sunt arondate pentru vaccinare 4686 de persoane. Estimarea este ca acestea să fie vaccinate în aproximativ 40 de zile, dacă acestea se vor prezenta la vaccinare (etapa I de vaccinare). Toate persoanele vaccinate, cu prima doză de vaccin, vor trebui să efectueze și rapelul ( al doilea vaccin), la o distanță de aproximativ 21 de zile după prima vaccinare vaccinare, pentru ca vaccinul să fie eficient (n.m. este vorba de vaccinul Pfizer, ce se efectuează în două doze, singurul ce este administrat, deocamdată, în România).