(Foto)Târgoviște, program “Anghel Saligny”: Din ciclul “Bani să aveți…că noi știm ce să facem cu ei”

Materialul următor nu este decât un foto-reportaj, realizat pe străzile din aria centrală (aproximativ) a municipiului Târgoviște (20.06.2023). Adică acolo unde, în aceste zile, este implementat un proiect finanțat prin programul “Anghel Saligny”. Pentru cei ce nu știu, proiectul acela ce ar putea, foarte bine, să fie denumit și PNDL III sau, cel mai bine, <bani de la partid(e), pentru oamenii noștrii, ca să fie bine!>. Să fie bine și la alegerile următoare, ar fi completarea necesară, la descrierea minimală, încercată anterior.

Foto: Captură expertforum.ro; Alocare pentru două proiect de asfaltare la Târgoviște

Despre alocările din programul “Anghel Saligny”, poate că ar trebui reținut că proiectele sunt în total de 65 de miliarde de lei. În Dâmbovița, sunt proiecte în valoare totală de 1,37 de miliarde de lei, iar la Târgoviște sunt două proiect în valoare de aproximativ 42-43 de milioane lei (n.m.- conform calcului făcut de cei de la Expert Forum; click pe link, mai sus, pentru o analiză detaliată a programului făcută de cei de la Expert Forum). Proiectele sunt depuse de UAT-uri, în cazul de față primăria Târgoviște, iar alocarea este politică, prin Ministerul Dezvoltării, chiar dacă formal, și oficial, acest lucru nu este recunoscut( N.M.: pentru cei ce au dubii, cu privire la alocarea politică a acestor fonduri, trebuie precizat ca Bucureștiul, prin primarul independent Nicușor Dan, a depus 38 de proiecte și nu i-a fost aprobat niciunul; Păi, dacă nu face parte din vreunul dintre partidele ce (de)țin portofelul Statului? Ar fi concluzia logică. Și unica, de altfel).

Pentru o mai bună înțelegere a ceea ce înseamnă programele de tipul “Anghel Saligny”, în special în Dâmbovița, click, mai jos, pe link (articol Valahia Media, din iunie 2022):

Revenind la Târgoviște, proiectul de sub “reflector”, în articolul de față, are o valoare de aproximativ 21,5 milioane de lei ( inițial, la momentul cererii, se pare că valoarea era de 27 de milioane de lei, cum anunțau cei de la Expert Forum). 21 sau 27 de milioane, este mai puțin relevant. Mai important este pentru ce sunt folosiți banii. Teoretic- pentru “reablitarea bulevardele Independenței și Libertății, străzilor Calea Domnească, 9 Mai, Virgil Drăghiceanu, Aleea Grivița, Gabriel Popescu și Boerescu Zaharia”: Practic, însă…Pentru târgovișteni, dar nu numai pentru aceștia, cea mai mare parte a străzilor amintite neavând nevoie nici măcar de un face-lift, nicidecum de o schimbare totală de structură. Dar, după cum spuneam, când alocarea se face, din bugetul statului, direct pe linie de partid, <ca să fie bine, să nu fie rău>, vorba unui clasic în viață, cine se mai încurcă în amănunte. Așadar…

Foto: Zona 1 Mai-Caraiman, Un fel de capăt de lucrare. Asfalt cât cuprinde. Și pe stradă și pe trotuar

Foto: N-am mai prins la fotografiat, dar era cam la fel și înainte, în zonă. Pe cuvânt!

Foto: În așteptarea asfaltului proaspăt ( cel vechi a fost “curățat” regulamentar). Ce dacă se spunea că drumul este impracticabil (în documentele de la depunerea proiectului) și în realitate acesta era perfect. Dacă ne-au dat bani și pentru ăsta…

Foto: Asfalt cu vechime de un an și altul cu vechime de vreo două zile. Găsiți diferențele

Foto: Diferența dintre asfaltul vechi și cel nou. La fel, dintre trotuarul nou și cel vechi. Aici, la trotuar adică, se vede diferența ( fără a încerca nominalizarea variantei mai bune). Încercați să găsiți diferențele și la drum (dincolo de culoare)

Foto: Aici lucrările urmează să demareze. “Drumul este impracticabil. La fel și trotuarul.” Așa apare în justificarea cererii de reabilitare. Nu am făcut decât să reproduc cam ce se regăsește în documentul justificativ pentru încadrarea lucrării ca una prioritară (la finanțare).

Foto: Evident, era urgență maximă, pentru reabilitat. “Drumul reprezintă un pericol iminent, pentru participanții la trafic”. Nu vă impacientați. Era tot un citat ( poate aproximativ), din ce scrie, în general, în dosarele cu documente, prin care se solicită astfel de alocări financiare prin programe de tipul “Anghel Saligny”. <Dacă așa spun oamenii aia…>

Foto: Atât…Deocamdată!

1 Reply to “(Foto)Târgoviște, program “Anghel Saligny”: Din ciclul “Bani să aveți…că noi știm ce să facem cu ei””

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *