Războiul alegerilor din Dâmbovița curge în aceleași coordonate ca și în anii precedenți ( anii de alegeri) , pandemia de COVID 19 și condițiile specifice (la nivel teoretic) în care ar trebui să se desfășoare scrutinul din 27 septembrie neschimbând cu nimic, se pare, vechile metehne. Două dosare penale au fost întocmite deja, pentru infracțiuni de corupere a alegătorilor (mită electorală). Protagonisti, în Dâmbovița, sunt cei de la PSD și Pro România.

Primii, din punct de vedere cronologic, care au reacționat (acuzat) au fost cei de la PSD Dâmbovița.

Comunicat de presă PSD Dâmbovița
“Noaptea ca hoţii” s-a potrivit de minune pentru reprezentantul unui partid politic, candidat la funcţia de primar în Municipiului Târgovişte.
Nu mai departe de noaptea care a trecut, dând dovadă de o atitudine mai mult decât proactivă, repectivul candidat a împărţit câte 50-100 de lei mai multor persoane din cartierele Romlux si Prepeleac pentru a le determina să-l voteze.Reamintim tuturor că mita electorală este aspru pedepsită. Codul Penal prevede pedepse, atât pentru cei care corup alegătorii, cât și pentru cei care primesc bani sau bunuri.
Art. 386, COD PENAL: “Oferirea sau darea de bani, de bunuri ori de alte foloase in scopul determinarii alegatorului sa voteze sau sa nu voteze o anumita lista de candidati ori un anumit candidat se pedepseste cu inchisoarea de la 6 luni la 3 ani si interzicerea exercitarii unor drepturi”.
Pe această cale, readucem aminte organelor competente că au obligaţia să monitorizeze cu atenţie zonele cunoscute pentru astfel de fapte şi să dispună măsurile de rigoare.De asemenea, solicităm tuturor dâmboviţenilor să nu primească bani, pungi cu alimente sau alte bunuri, dar şi să anunţe poliţia în astfel astfel de cazuri.
PSD Dâmboviţa (27.09.2020)
Ulterior, polițistii dâmbovițeni au comunicat următoarele, legat de presupusul caz de mită electorală de la Târgoviște:

“Polițiștii din cadrul Inspectoratului Județean Dâmbovița s-au sesizat din oficiu, constituind un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de corupere a alegătorilor, faptă prevăzută de art.386 din Codul Penal.
Polițistii efectuează verificări sub coordonarea procurorului de caz, cu privire la aspectele semnalate, urmând a fi dispuse măsurile legale.”

La doar câteva ore distanță reprezentanții Pro România îi acuzau pe cei de la PSD de același lucru, mită electorală, dar în localitatea Ulmi:
PRO România Dâmbovița sesizează practici electorale plasate în afara legii, desfășurate în comuna Ulmi, înteprinse de către Tița Bogdan, candidat al Partidului Social Democrat la funcția de primar al comunei Ulmi, Județ Dâmbovița și Păun Cosmin, candidat la funcția de consilier local al comunei Ulmi, care, fie direct, fie prin intermediul altor persoane, oferă sume de bani alegătorilor comunei Ulmi cu scopul de a vota la alegerile din 27 septembrie 2020, candidatul la funcția de primar și candidații la funcțiile de consilier local/consilier județean/președintele consiliului judetean Corneliu Stefan, toți din partea Partidului Social Democrat.
Menționăm faptul că au fost încălcate prevederile art. 386 (1) Cod Penal :”Oferirea sau darea de bani, de bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidați ori un anumit candidat se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani și interzicerea exercitării unor drepturi.”
Cerem de urgență sesizarea organelor abilitrate să ia măsurile ce se impun, cât și conducerii Partidului Social Democrat Dâmbovița să înceteze cu practicile ilegale și cu bătaia de joc la adresa dâmbovițenilor!
Rușine PSD!
Biroul de presă al PRO România Dâmbovița
Și legat de aceastaă sesizare polițistii de la IPJ Dâmbovița au precizat că:

Sursa -captura postare Columna TV
“Polițistii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal constituit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, faptă prevăzută de art.386 din Codul Penal. Cercetările sunt efectuate sub coordonarea procurorului de caz, urmând a fi dispuse măsurile prevăzute de lege.“




Sursa foto-postare facebook Columna TV
Între timp, în Dâmbovița, în special în mediul rural, procesul de vot se desfășoară, în unele locuri (Cojasca spre exemplu, vezi foto) sub stricta supraveghere a “mascaților”, dar oricum, chiar și în aceste condiții, normele nu sunt deloc respectate.Nici cele sanitare și nici cele electorale.