Bătăia de joc, în ceea ce privește gestionarea fondurilor publice, pare fără de sfârșit, la Chindia Târgoviște. Clubul de fotbal dâmbovițean este forțat, de instanță, să anuleze unele decizii arbitrare, luate în trecutul recent. Mai mult decât atât, toate aceste decizii (n.m.– total neprofesionist luate) afectează serios bugetul clubului, unul susținut eminamente din fonduri publice, în momentul de față. Practic, contribuabilii târgovișteni și dâmbovițeni (n.m.- Primăria Târgoviște și CJ Dâmbovița sunt asociații ce asigură fondurile necesare funcționarii AFC Chindia Târgoviște) sunt nevoiți să susțină, din buzunarele proprii, neputința administrativă a celor ce decid lucrurile la Chindia Târgoviște, oameni numiți, cel mai adesea, doar în baza unei afinități politice.
Ofițerul de presă, din perioada de liga I a celor de la Chindia Târgoviște, Ionuț Marin, a fost demis ilegal, după cum se arată într-o hotărâre a instanței dâmbovițene, din postul pe care îl ocupa.
Foto: Captură portal.just.ro (hotărâre Tribunalul Dâmbovița, 5 decembrie 2023)
Foto: De la stânga la dreapta – Cristian Stan (primar Târgoviște), Andrei Cordoș (președinte, la acea vreme, la Chindia Târgoviște) și Corneliu Ștefan (președinte CJ Dâmbovița), la momentul numirii lui A. Cordoș în funcția de președinte la AFC Chindia Târgoviște (în iunie 2023)
Totul s-a întâmplat în urma numirii, la conducerea clubului dâmbovițean, lui Andrei Cordoș (președintele apropiat politic de conducerea CJ Dâmbovița, de unde s-a decis aducerea sa în fruntea clubului Chindia Târgoviște). Între timp, și Andrei Cordoș a părăsit Chindia Târgoviște, dar deciziile luate de acesta, girate și de asociații clubului, cel mai probabil, produc consecințe și acum. Clubul de fotbal Chindia Târgoviște fiind la al treilea președinte în doar 6 luni (n.m. – Marcel Ghergu, Andrei Cordoș și Lorin Petrescu). În plus, clubul o duce din rău în mai rău, se pare. Singurul lucru ce pare că a stopat disoluția clubului (falimentul declarat oficial, cu alte cuvinte) fiind doar existența alegerilor din anul 2024, o eventuală desființare a clubului fiind văzută ca o idee cu impact electoral catastrofal, de către cei care conduc, de fapt, clubul dâmbovițean (n.m.- oamenii politici din fruntea CJ Dâmbovița și Primăriei Târgoviște).
Sursa foto: Ionuț Marin/ Facebook
D R E P T A T E ! ! !
Tribunalul Dâmbovița a anulat astăzi decizia prin care am fost concediat în septembrie din funcția de ofițer de presă al Chindiei Târgoviște, club cu care am colaborat mai bine de două decenii și căruia i-am fost fidel de mic copil.
Mulțumesc în primul rând familiei pentru susținere, mamei mele, Marin Daniela, în special, pentru suportul juridic, și tuturor celor care m-au susținut în această perioadă deloc ușoară.Este un moment important, o dovadă că justiția își face treaba și, practic, un nou început.
De acum, înapoi la treabă!
A scris, pe propria sa pagină de facebook, ofițerul de presă al celor de la Chindia Târgoviște, după decizia Tribunalului Dâmbovița (n.m. – este vorba de o primă sentință, existând, în continuare, posibilitatea recursului, pentru ambele părți).
Situația este de-a dreptul caraghioasă, dar și tristă în același timp. Un președinte, Andrei Cordoș, a desființat postul de ofițer de presă, de la Chindia Târgoviște, iar următorul, Lorin Petrescu, a angajat un ofițer de presă nou, ce s-a prezentat ca atare în cadrul unor conferințe de presă organizate de clubul târgoviștean, la doar o lună-două de la “desființarea” postului. Lucru ce dovedește amatorismul și, până la urmă, bătaia de joc a celor ce se perindă la conducerea Chindiei Târgoviște și, atenție, gestionează fonduri publice. Timp de câteva luni s-a plătit, din fonduri publice, de două ori, pentru același lucru, dacă ținem cont de sentința Tribunalului Dâmbovița, din data de 5 decembrie 2023.
Foto: Stadion Eugen Popescu, Twrgoviște (3 decembrie 2023, meci din liga a II-a)
Greșeala aceasta, calculată singular, nu reprezintă o gaură insurmontabilă în bugetul clubului târgoviștean, dar, dacă alături de aceasta, socotim zecile de memorii, depuse de foștii jucători sau angajați ai clubului (pentru bani neîncasați), datoriile ce continuă să se acumuleze, către diverși furnizori, poate și alte astfel de demiteri ilegale, despăgubirile încasate de foști angajați (antrenori și jucători), ce au stat la Chindia doar câteva luni, numirile pe posturile din club, unele din aceste posturi fiind inventate peste noapte, a unor apropiați politici, toate la un loc, așadar, conturează, fără posibilitatea de a fi contestat, faptul că la Chindia Târgoviște se poate vorbi de o adevărată gaură neagră pentru fondurile publice. Și de amatorism managerial.
Foto: Arhivă (2022)
În ceea ce privește valoarea sportivă… Nici măcar acolo nu se poate vorbi de performanță, din păcate.
Și, conform unor informații, deocamdată neoficiale, lucrurile sunt abia la început. Dimensiunea dezastrului fiind, de fapt, și mai mare. Viitorul nu pare deloc roz, la Chindia Târgoviște. Cu atât mai puțin… roșu.