În urmă cu nu foarte multe ore, cineva (n.m. – nu spui cine, persoană importantă, deh) le spunea târgoviștenilor (în principal) că n-au voie să judece pe alții, atâta timp cât ei nu fac și n-au făcut ceea ce critică. Logica simplistă, și deloc nouă (prin spațiul târgoviștean/dâmbovițean), prin care se încercă a fi acreditată ideea că aproape nimeni n-are voie să cârtească, pentru că sunteți proști și n-ați făcut/ construit ceva-ul ce-l citicați, deci habar n-aveți ce spuneți, este doar tara moștenită din vremuri pe care unii (destul de mulți) le-am vrea uitate, acele vremuri când adevărul și dreptatea erau unice și eventual dictate pe linie de partid.
Grea moștenire, iar unora, oricât de mult ar exersa democrația, se pare că le este imposibil dacă nu să o uite, măcar să o ignore temporar.
Persoana importantă, de care aminteam, spunea tuturor celor de prin Târgoviște și Dâmbovița că n-au dreptul să vorbească despre stadionul “Eugen Popescu”, pe care administrația locală se chinuie de mai bine de 3 ani să-l reabiliteze, “dacă n-au construit în viața lor un stadion“. Deci, sunt inepți și habar n-au ce spun ( n.m.- doar dacă ar critica “munca celor ce construiesc stadioane”, pentru că, pentru lăudători, se înțelege de la sine, nu se pune problema de a fi interzis ceva, sau de a-i priva de drepturi).
N-ai construit stadion și n-ai de gând să lauzi ce face actuala administrație locală de la Târgoviște, rezultă că n-ai niciun drept la o părere, ești inutil, transmitea persoana importantă, de care aminteam. Mai spunea că, dacă n-ai pus piciorul pe minge niciodată, n-ai avea voie să vorbești, de cei care o fac, în cazul de față jucătorii de la Chindia Târgoviște. Acum, că se referea la o întâmplătoare intersectare cu mingea, de câteva ori în viață, sau vorbea de practicarea fotbalului la nivel profesionist, pentru a putea să spui că un jucător sau chiar o echipă au jucat prost, în viziunea ta, subiectivă, și stupidă poate, n-avem de unde știi. Cel mai probabil este vorba de a doua variantă.
Cu alte cuvinte, n-ai activat în fotbal, dar îți dai cu părerea despre fotbal și fotbaliști, ești, poate, pasibil de închisoare. În tot cazul, măcar o amendă, “să te usture la buzunar”, tot ai merita. Asta în cazul în care nu lauzi. În acel caz, evident, ai tot dreptul la opinie și fără facultatea de fotbal, în CV.
Ei bine, nu m-am conformat și așa cum spunea Mihai Mărgineanu: De ce să nu judeci? Ca să nu deranjezi proștii ? Păi proștii s-au născut gata deranjați , iar mie nu imi pasă de niciun prost , așa că Judec.
Că tot era vorba de stadion: Trebuie “judecați” toți cei care mint, poate chiar și fără intenție, dar care și promit termene de finalizare ce nu vor fi îndeplinite niciodată (de multe ori știind că mint). Trebuie judecați/comentați, pentru că nu au construit, ce au construit, cu banii lor, ci cu banii comunitățiiii din care fac parte, iar în cazul banilor cheltuiți sunt suficient de multe și întemeiate suspiciuni că nu a fost vorba de cea mai judicioasă cheltuire a lor.
În logica lor strâmbă și absurdă, n-ar avea voie să vorbească decât aplaudacii și cei care au construit un stadion, “în viața lor“. De pe soclurile pe care s-au cățărat n-ar trebui să se mai audă decât murmurul de admirație al masei de manevră, susținută de partid. Sau partide.
Cum care partide? Cele așezate la “ciolanul cărnos”, de la masa Puterii. Acea putere de a împărți banii publici, după bunul plac.
P.S.
În curând, foarte curând, un material în care se poate vedea cum sunt dați banii publici ( de la CJ Dâmbovița) doar pentru susținerea echipelor de fotbal din orașele cu edili PSD, adică aceiași culoare politică cu a conducerii CJ Dâmbovița. Mai precis bani dați către echipele din Târgoviște, Moreni sau Pucioasa ( alte orașe cu echipe de fotbal, precum Titu sau Găești, cu edili de altă culoare politică, n-au primit nimic). Poate n-au știu că pot să ceară, (sic!).
Tot în acel material veți putea vedea cum un regulament (clocit peste noapte) este schimbat chiar de cei ce l-au întocmit, tocmai pentru a permite drenarea banilor publici “pentru susținerea sportului de performanță”, se spune. În realitate către o entitate juridică ( și sportivă) ce mai primise bani, dar care, prin regulamentul inițial, nu mai avea voie să primească fonduri (în același an fiscal). În fotografia anterioară se poate vedea o parte din regulamentul inițial (foto document).
Foto ilustrare articol: Stadion “Eugen Popescu”,
Târgoviște, noiembrie 2021
era de așteptat, că Famiglia nu se poate împiedica de un ciot, așa-i? 🙁
Nu știu cât de “ciot” său nu, ideea este că formularea viza toate “cioturile”, ce eventual au avut ceva de comentat sau ar intenționa să o facă. Din acesta perspectivă, trebuie sa vă dău dreptate și să afirm ca formularea, insoțită de mimica și gestica personajului, ar trimite pe oricine cu gândul o familie de sorginte mafiotă