Știați că așa numitul eveniment intitulat “Zilele Județului Dâmbovița”, aflat încă în desfășurare, la “ora” publicării acestui articol, ar fi trebuit, probabil, să nu mai aibă loc în 2024? Cel puțin nu acum, adică în plină campanie electorală.
întrebarea anterioară poate fi considerată retorică, iar asta pentru că, dacă nu ați lecturat cumva prin spațiul Valahia Media (în segmentul rețelelor sociale) nu ați fi putut afla acest lucru. Pentru că nu s-a învrednicit nimeni altcineva să anunțe acest lucru. De ce asta? / Nu are sens a insista, cred, motivele putând fi ușor intuite de cititori.
Revenind la fapte, în eventualitatea în care ar interesa pe cineva care mai este “normalitatea” de Dâmbovița, una ce umblă cu capul spart, de cele mai multe ori, prin acest județ, iată datele:
Sursa foto: CJ Dâmbovița (afiș Zilele Județului Dâmbovița, comunicat la data de 8 mai 2024)
În ianuarie 2024, CJ Dâmbovița stabilea, la propunerea președintelui CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, că, în 2024, pentru evenimentul inventat în urmă cu câțiva ani, intitulat pretențios “Zilele Județului Dâmbovița”, va fi alocată suma de 1,5 milioane de lei, adică de vreo 11 ori mai mult decât la prima ediție, cea din urmă cu doi ani. De ce? Păi, pentru că nu dau de la ei, în primul rând, și pentru că 2024 era stabilit ca anul cu cele mai multe campanii electorale din istoria recentă a României. Așadar, prilej cum nu se poate mai bun de a lua de la toți, a se citi bugetul CJ Dâmbovița, și a da unor foarte puțini și mai ales cu beneficiu partinic. Pentru toate detaliile, click, mai jos, pe link, articol Valahia Media din ianuarie 2024)
În 29 mai 2024, o formațiune politică angrenată în scrutinul cu finalitate la data de 9 iunie 2024, sesizează BECJ Dâmbovița cu privire la faptul că prin intermediul evenimentului “Zilele Județului Dâmbovița” s-ar desfășura, mascat si cam voalat ce e drept, o propagandă electorală, în beneficiul actualului președinte al CJ Dâmbovița, candidat si la alegerile din 9 iunie. Corect, din multe puncte de vedere. Ei bine, BECJ Dâmbovița a spus că nu există dovezi care să confirme suspiciunile și anulează cererea ce prevedea doar amânarea evenimentului, după campania electorală, și nimic mai mult (vezi detalii document, mai jos):
Cu o respingere din partea BECJ Dâmbovița, a fost adresată o cerere și către BEC central, organism care admite contestația și consideră că există elemente prevăzute de art. 80 din Legea nr. 115/ 2015 care ar putea conduce la ideea că legislația electorală a cam fost încălcată, în Dâmbovița, prin evenimentul “Zilele Județului Dâmbovița“, dar nu se pronunța în cauză.
Mai mult chiar, trimite cauza spre competenta soluționare a Biroului Electoral Municipal Târgoviște. Cu alte cuvinte, tot în Dâmbovița, dar nu la județ, ci la Târgoviște, Vorba românului, au căzut din lac în puț. În Dâmbovița, între timp, evenimentul Zilele Județului mergând înainte, cu programul stabilit, dar și cu retorica de campanie electorală atașată, tot evident, precum în cazul deputatului Ionuț Vulpescu ce s-a trezit declamând că este convins de reușita partidului din care face parte, la alegerile din 9 iunie, la un eveniment cultural, din cadrul Zilelor Județului Dâmbovița (e doar un exemplu):
La Târgoviște, fără nicio surpriză s-ar putea spune, plângerea este din nou respinsă, de către BEM Târgoviște. Din 8 membri ai comisiei BEM Târgoviște, doar 3 (USR, AUR si PMP) au votat pentru amânarea evenimentului Zilele Județului Dâmbovița, până după alegeri, restul de 5 membri ai comisiei (toti cu afinități multiple față de roza triplă, se pare) mergând pe principiul “Las-o, mă, că merge așa!” (vezi, mai jos, captură din decizia BEM Târgoviște, din data de 3 iunie 2024)
Foto articol explicație: În imagini sunt reprezentanți ai unei singure formațiuni politice, surprinși la evenimente din cadrul Zilelor Județului Dâmbovița (sursa foto- Corneliu Stefan/ facebook)
Trăgând linie și “adunând”…de fapt, nu prea e nimic de adunat. Decât, poate, pe 9 iunie 2024. Dar, pe de altă parte, să nu uităm că trăim în Dâmbovița, iar asta nu numai că ne ocupă tot timpul, dar pare că ne îndepărtează, constant, de ceea ce ar trebui să fie normalitatea bunului simț. Măcar atât.